Edward Ooteman keert terug in partnerteam van Boer & Croon

07 januari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Na eerder al partner te zijn geweest, is Edward Ooteman onlangs teruggekeerd in het partnerteam van Boer & Croon. Hij richt zich bij het managementadviesbureau op de inzet van Executive Managers op het gebied van Transformatie/verandermanagement, Operational Excellence en digitalisering in de sectoren handel en industrie, zakelijke dienstverlening, utility en (semi)-overheid.

Ooteman beschikt over een uitgebreid trackrecord als adviseur, zowel intern als extern. Zijn ervaring ligt in de handel en industrie, zakelijke dienstverlening, zorg en duurzame economie. Hij heeft zich veel beziggehouden met strategische, operationele en ICT-vraagstukken en werkte een groot deel van zijn carrière als ondernemer in de ICT (waar hij betrokken was bij diverse start-/scale-ups), Executive Search, tandheelkunde en ook reeds zes jaar als Partner bij Boer & Croon.

De nu teruggekeerde Partner begon zijn loopbaan in 1996 als Consultant bij werving- en selectiebedrijf Vitae (inmiddels Experis). Vervolgens was hij een kleine tien jaar actief als Director en eigenaar voor recruitmentbureau Insearch Group. In 2008 werd hij voor het eerst Partner bij Boer & Croon, om zes jaar later de overstap te maken naar Tandzorg Groep. Daar was hij als eigenaar en adviseur betrokken bij de uitbouw van de organisatie, en vervolgens is de organisatie verkocht aan een van de grootste Dentale ketens in Europa. 

Daarnaast was Ooteman de afgelopen jaren als adviseur en mede-investeerder betrokken bij EDM Academy – een bedrijf dat trainingen biedt op het gebied van lean, scrum en artificial intelligence – en adviseerde hij verschillende (beurgenoteerde) bedrijven.Edward Ooteman, Partner bij Boer & CroonOver zijn keuze om terug te keren in het partnerteam van Boer & Croon is Ooteman kort maar krachtig: “Boer & Croon is hét interim management-bureau van Nederland”, stelt hij, waaraan hij toevoegt dat hij met een zeer warm gevoel terugkijkt op zijn eerste zes jaren bij het kantoor.

In zijn kersverse partnerrol richt Ooteman – die door Boer & Croon wordt getypeerd als “open, transparant, pragmatisch en zeer klantgericht” – zich op de inzet van de Executive Managers en Management Solutions van het managementbureau. In zijn dagelijkse werk is hij klankbord voor directies en ondernemers, plaatst hij ervaren Executive Managers in lijn- en programmamanagement-rollen en denkt hij mee met de klant over de implementatie van diverse Management Solutions van Boer & Croon op het gebied van Operational Excellence, groeistrategieën en Transformatiemanagement. 

Daarnaast is hij zelf ook regelmatig beschikbaar als adviseur, commissaris en crisismanager en bemiddelt hij bij verschil van inzicht, operationele en strategische uitdagingen. Zijn aanpak is pragmatisch en doelgericht, met oog voor mensen en verschillende belangen. Zijn motto is “een manager die iets creëert, is vaak niet diegene die het kan veranderen.”. Hierin ziet hij een belangrijke rol weggelegd voor de executive interim managers van Boer & Croon.

Met de komst van Ooteman beschikt Boer & Croon nu over een dertienkoppig partnerteam. Naast de segmenten binnen Executive Search en Executive Management, is Boer & Croon ook actief op het gebied van Management Solutions met jong talent.