NCOI Group koopt Kluwer Opleidingen in België

02 januari 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Wolters Kluwer heeft zijn trainingspraktijk in België (omzet van €13 miljoen) verkocht aan NCOI Group, een Nederlandse speler in de onderwijs- en trainingenmarkt.

Met een omzet van zo’n €4,3 miljard en met het hoofdkantoor gevestigd in ons land, is Wolters Kluwer een van ‘s werelds grootste aanbieder van informatiediensten en softwareoplossingen op het gebied van health, tax & accounting, governance, risk & compliance, en legal & regulatory.

Focus op informatiediensten

De afstoting van zijn trainingstak in België (‘Kluwer Opleidingen’) zorgt volgens Paul de Ridder, een Managing Director bij het bedrijf in België, dat Wolters Kluwer “zich in toenemende mate kan focussen op en verder investeren in” zijn portfolio van informatie-oplossingen

Volgens de meest recente financiële verslagen (FY2018), heeft de Belgische trainingspraktijk iets minder dan vijftig mensen in dienst, die door de transactie nu geïntegreerd zullen worden binnen de Belgische tak van NCOI Group. De trainingspraktijk omvat een curriculum van zo’n 1.500 trainingen, die gegeven worden door ongeveer 750 trainers.

NCOI Group koopt Kluwer Opleidingen in België

De deal volgt kort op een andere transactie. Afgelopen maand nam NCOI Group branchegenoot LOI over, waardoor NCOI Group nu de grootste particuliere onderneming is binnen de Nederlandse onderwijs- en trainingsmarkt.

Hoogste kwaliteit dienstverlening

Robert van Zanten, CEO van NCOI Group: “We hebben veel respect voor Wolters Kluwers aanbod en expertise op het vlak van opleidingen en zullen inzetten op verdere investeringen en groei in de Belgische opleidingsmarkt. Ik beloof de klanten van Kluwer Opleidingen dat ze het hoogste niveau van kwaliteit en dienstverlening zullen blijven krijgen.”

De Ridder voegt toe: “Wij zijn ervan overtuigd dat er zo voor Kluwer Opleidingen en hun klanten nieuwe opportuniteiten en groeimogelijkheden zullen ontstaan.” 

De deal werd ondersteund door adviseurs van het Belgische kantoor van Marktlink, dat Wolters Kluwer voorzag van sell-side M&A-diensten. Het dealteam bestond uit Filip Mariën, Bart Schouten, Ben Essalama en Max Wouters. De buy-side dealmaker was op het moment van schrijven niet bekend.