KPMG verlengt samenwerking met tech hub TQ

12 december 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Big Four zakelijke dienstverlener KPMG heeft zijn partnership met TQ verlengd. TQ is een tech-hub die onderdeel is van The Next Web.

KPMG is al vanaf de vroege start, in 2016, betrokken bij TQ – samen met ABN Amro, Google en Booking.com is de zakelijke dienstverlener een van de founding partners. Het accountancy- en advieskantoor helpt startups die onderdeel zijn van TQ om te groeien. Onder meer door presentaties, trainingen en advisering deelt KPMG zijn kennis en innovatieve oplossingen met startups. Het kantoor speelt ook een rol in matchmaking. KPMG stelt zijn netwerk beschikbaar om startups aan grote, gevestigde bedrijven te verbinden.

Karina Kuperus, partner en Head of Innovation & Digital bij KPMG, geeft aan dat het verlengde partnership een win-win betekent voor beide partijen: “Grote bedrijven zijn voor startups onmisbaar om zich te kunnen ontwikkelen. Startups hebben een duidelijke behoefte aan de kennis en kunde van grote bedrijven als het gaat om het vergroten van de concurrentiepositie en het verkennen van de marktkansen, zowel nationaal als internationaal.”

TQ - A label for growth

Blijven innoveren

Corporate organisaties hebben op hun beurt behoefte aan startups, om te kunnen blijven innoveren. Kuperus: “Een belangrijke kracht van startups voor gevestigde bedrijven is het feit dat zij in staat zijn de bedrijfsvoering van grote ondernemingen significant te veranderen, vaak door middel van technologie. Gevestigde bedrijven zijn in het algemeen jaloers op de creativiteit en het innoverend vermogen van startende ondernemingen.” 

Terugkijkend op de afgelopen drie jaar geeft Kuperus aan dat het voor KPMG niet meer dan logisch was om de samenwerking te verlengen. “Deze is goed bevallen, en andersom zijn ook de startups die vanuit TQ opereren tevreden over onze rol.”

Sophie Op den Kamp, Managing Director van TQ, onderschrijft dit: “KPMG heeft toegang tot een breed scala aan kennis en invloedrijke klanten die een mogelijke match vormen voor onze residents. Zo helpt KPMG onze residents aan een netwerk en expertise, en helpen startups hen op hun beurt met corporate innovatiedoelen. Die verbinding is cruciaal voor ons succes.”