Pieter Vermaas nieuwe algemeen directeur van BMC

03 december 2019 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

BMC heeft een nieuwe topman. Pieter Vermaas volgt Lieke Schepers op, die is aangesteld als algemeen directeur van moederbedrijf Yacht. 

Pieter Vermaas is een goede bekende voor het team van BMC. Na zo’n zeventien jaar in het gemeentelijke domein (Roosendaal, Enkhuizen en Korendijk) als P&O-adviseur en afdelingshoofd te hebben gewerkt, sloot Vermaas zich in 2006 aan bij het advies- en interimbureau voor de publieke sector. Nog geen jaar na zijn start bij BMC, werd hij benoemd tot manager Financiën en Bedrijfsvoering in regio Zuid-Nederland voor BMC Implementatie, de detacheringstak van BMC. 

Vervolgens werd hij landelijk verantwoordelijk voor het onderdeel Financiën en Bedrijfsvoering. In 2018 werd hij verkozen tot directeur van BMC Implementatie en fungeert hij als bestuurslid voor de groep. In deze functie leidde hij de grootste tak van BMC qua omvang en overzag hij de integratie van de praktijk binnen Yacht – eind 2017 werd BMC ingelijfd door Randstad en werden de activiteiten samengevoegd met dochterbedrijf Yacht.

Pieter Vermaas, Algemeen Directeur van BMC

Bijna twee jaar later is Vermaas nu algemeen directeur van BMC. Zijn voorganger – Lieke Schepers, die begin 2018 Albert Jansen opvolgde – keert terug naar Yacht om aldaar de rol van algemeen directeur te bekleden. Jasper de Wit, directeur van BMC Advies, zetelt ook in de directie. 

Vermaas heeft de taak om de positie van BMC in het publieke domein verder te versterken. Het bureau, met kantoren in Amersfoort en Den Haag, werkt voor alle gelederen binnen de publieke sector, van ministeries en zbo’s tot provincies en gemeenten, dat het ondersteunt met advies, beleid, lokaal bestuur, uitvoering van veranderopgaven en het invullen van tijdelijke functies.

Naast zijn directeursfunctie zet Vermaas zich in voor het maatschappelijk belang. Zo is hij actief als voorzitter van de Raad van Toezicht bij Barcode for Life, een stichting die geld inzamelt voor gespecialiseerd onderzoek naar effectieve kankerbehandeling.