IT-bureaus aanwezig tijdens De Nederlandse Carrièredagen

11 november 2019 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Over twee weken vindt de 2019 editie van de Nederlandse Carrièredagen plaats. Verschillende IT-adviesorganisaties nemen deel aan de IT Carrièredagen – een branche-onderdeel van het jaarlijkse recruitmentevent. Ofwel op de beursvloer, of door een bijdrage te leveren aan het inhoudelijke programma.

De Nederlandse Carrièredagen is een van de grootste carrière-evenementen voor studenten, starters en young-professionals in ons land. Ieder jaar zijn er meer dan 120 werkgevers op het evenement aanwezig. Deze zijn actief in zeer uiteenlopende diverse branches. In het licht hiervan worden parallel aan de Nederlandse Carrièredagen ook de zogeheten ‘Branchegerelateerde Carrièredagen georganiseerd. Daaronder vallen ook de IT Carrièredagen, waar verschillende ICT-dienstverleners aanwezig zullen zijn.Op 23 en 24 november, in de Werkspoorkathedraal in Utrecht, kan aanstormend (IT-)talent kennismaken met de grote groep topwerkgevers zoals bijvoorbeeld Rabobank, KLM, Vodafone Ziggo, de Rijksoverheid, NS en met verschillende ICT-organisaties, accountancykantoren en andere zakelijke dienstverleners.

Zoals ieder jaar zullen tal van vertegenwoordigers van deze bedrijven bijdragen aan het uitgebreide inhoudelijke programma, met daarin ruim 70 workshops, presentaties, vakinhoudelijke masterclasses en carrièregerichte sessies. Ook kunnen studenten hun cv laten checken, of een professionele LinkedIn foto laten maken. Naar verwachting zullen ook dit jaar weer ongeveer 10.000 bezoekers afkomen op het event.

Veel ICT-dienstverleners aanwezig

Net als tijdens voorgaande edities hebben zich diverse ICT-dienstverleners aangemeld voor deelname aan de IT Carrièredagen. Dit jaar maken onder meer grote ICT-spelers zoals Capgemini, CGI, Ciber, Cimsolutions, Ordina en Sogeti hun opwachting. Ook NCIM groep, een specialist in het uitvoeren van ICT-opdrachten in de sectoren defensie, intelligence & security, digital forensics en public & private, is een van de deelnemers. 

Een overzicht van de IT- en adviesorganisaties die een workshop zullen verzorgen:

CGI: verzorgt de workshop ‘Gamification: How to motivate people’. Daarin zal Adolfo Roman, een expert in serious gaming en gamification, de deelnemers meenemen in hoe bedrijven kunnen profiteren van gamification. Aan de hand van concrete voorbeelden laat hij zien hoe dit voor alledaagse problemen kan worden gebruikt. “Gamification wordt gebruikt om te motiveren, te stimuleren en om iets vanuit een ander perspectief te laten zien”, aldus Roman.

Sogeti: geeft de workshop ‘The bots are coming’. In het huidige landschap vormt automatisering nog altijd een belangrijke trend. Er zijn steeds meer chatbots, voicebots en virtuele werknemers, en het worden er alleen maar meer. Hoe werken ze? Wat is de volgende stap in de ontwikkeling van lerende machines en kunstmatige intelligentie? En wat zijn de ethische implicaties van deze ontwikkelingen? Emil Wesselink en Bart Zantingh, respectievelijk Automation Consultant en Business Automation Expert bij Sogeti, nemen de deelnemers in deze interactieve workshop mee in wat er voor nodig is en wat er speelt.

Calco: zal de workshop ‘What the hack?! hoe veilig ben jij online?’ verzorgen. Ralf ten Kroode, Campus recruiter bij Calco, laat deelnemers zien wat de uitdagingen zijn voor organisaties in het kader van databeveiliging en hoe mensen zich als individu kunnen beschermen. In deze interactieve workshop wordt bij de deelnemers een stuk bewustzijn gecreëerd over hun eigen online veiligheid en tegelijkertijd krijgen ze te zien wat er gebeurt in de onbekende wereld van hackers en datalekken.

De Nederlandse Carrieredagen - Deelnemende bureaus

NCIM Groep: verzorgt de workshop ‘Ethical hacking, a live demonstration’. Tijdens deze sessie laat Coen Goedegebure in een demonstratie zien welke schade een hacker kan aanrichten met enkele veel voorkomende cyber security aanvallen.“De eerste stap naar goede cyber security is een flinke dosis awareness. De meeste IT-ers zijn wel bekend met termen als SQL injection en Cross-site scripting, maar hoe ziet zo’n aanval er vanuit het perspectief van de hacker uit?”, aldus Goedegebure. 

EY: organiseert de workshop ‘Diversity & inclusiveness works’, gehouden door Machiel Gosschalk, Manager Board & Governance bij EY en Anita Huijmans, die binnen EY werkzaam is als D&I Leader. Tijdens deze workshop wordt er ingegaan over wat diversiteit en inclusiviteit precies betekent. Gosschalk en Huijmans zullen door middel van dialoog de beeldvorming rond dit thema bespreken, kijken naar wat EY maar ook andere organisaties op dit gebied doen, en naar de vertaling hoe dit thema uitwerkt in de bestuurskamers. Zo worden deelnemers zich bewust van hoe er wordt omgegaan met diversiteit en hoe het kan helpen in de bedrijfsvoering.