Starten als young professional bij Bvolve, hoe is dat?

06 november 2019 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In september zijn zes nieuwe consultants gestart aan het Young Professional Program van Bvolve. Door training, Business Accelerators en on the job-ervaring worden young professionals klaargestoomd voor de rol van consultant. In gesprek met Consultancy.nl blikken Isabella Abrahams (23), Matthijs van Hoeven (23), Rens Krommendijk (27), Friso Lijftogt (26), Maarten van der Noordaa (27) en Annefleur Wouters (27) terug op hun eerste maand als young professional bij Bvolve. 

De zes consultants hebben allen verschillende studieachtergronden die goed aansluiten bij de werkzaamheden van Bvolve: het begeleiden van digitale transformaties in het hart van organisaties. Waar Isabella, Maarten en Rens een master hebben afgerond met een focus op strategie en organisatie, heeft Matthijs zich tijdens zijn master beziggehouden met innovatie en ondernemerschap. Annefleur heeft twee masters afgerond in marketing en innovatie. Friso heeft de bachelor humanistiek en een master in de bestuurs- en organisatiewetenschappen afgerond voor een meer holistische kijk op het bedrijfsleven.

Daarnaast hebben de young professionals een gemeenschappelijke deler: ieder van hen heeft ofwel een periode in het buitenland gestudeerd of na de studie in het buitenland gewoond. “In het buitenland studeren is voor mij een hele waardevolle ervaring geweest omdat je met zoveel verschillende culturen te maken krijgt. Ik denk dat ik deze ervaring goed kan gebruiken bij mijn werkzaamheden bij Bvolve”, geeft Annefleur aan.

Maarten voegt toe: “Na het afronden van mijn master ben ik geëmigreerd naar Australië en heb daar bijna anderhalf jaar gewoond en gewerkt als businessanalist. Deze ervaring heeft mij geleerd hoe waardevol het kan zijn als je in het diepe springt en, hoe cliché het ook is, dat je buiten je comfort-zone toch echt het meeste leert!”

Isabella Abrahams, Matthijs van Hoeven, Rens Krommendijk, Friso Lijftogt, Maarten van der Noordaa en Annefleur Wouters

Waarom Bvolve?

Er is een aantal redenen dat de young professionals juist voor Bvolve hebben gekozen. De voornaamste is de persoonlijke aanpak op het gebied van digitale transformaties die centraal staat bij de werkzaamheden van Bvolve. Het zijn immers mensen ín organisaties die duurzame verandering mogelijk maken. De persoonlijke aanpak van Bvolve komt volgens de starters niet alleen naar voren bij de klant, maar manifesteert zich ook duidelijk in de collegiale sfeer op kantoor.

De openheid en bereidheid om elkaar te helpen karakteriseert Bvolve. ‘Samen succesvol’ is ook niet voor niets een van de kernwaarden van het bedrijf. De gewenste combinatie van zowel analytische als sociale vaardigheden die Bvolve hoog in het vaandel heeft staan spreekt volgens de young professionals tot de verbeelding. 

Daarnaast bleek volgens Matthijs tijdens de onboarding-procedure al gelijk waarom de keuze voor Bvolve een goede was: “Al voor onze eerste dag kregen we allemaal thuis een attentie toegestuurd. Naast een persoonlijke kaart met een foto van het tekenen van ons contract, kregen we ook een pakketje met daarin een officieel Bvolve-sportshirt als voorbereiding op de Singelloop en een heerlijk speciaalbiertje om alvast in de stemming te komen voor de eerste vrijmibo! Een ontzettend warm welkom.”

Wat is het Bvolve Young Professional Program?

In het Young Professional Program staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Deze ontwikkeling wordt bijvoorbeeld bevorderd door het ruime aanbod aan interne en externe trainingen. Zo zegt Matthijs: “In het eerste jaar krijgen wij ruim 30 trainingen, zowel voor de soft skills als hard skills, maar ook voor persoonlijke vaardigheden zoals time management.” Naast de trainingen staan er ook veel bezoeken gepland met collega’s op opdrachten. Zo vult Rens aan: “Direct de derde dag gingen we op bezoek bij onze collega Michiel Overgaag bij de Belastingdienst in Apeldoorn, om bijgepraat te worden over de projecten die daar worden uitgevoerd.” 

“De persoonlijke aanpak van Bvolve komt niet alleen naar voren bij de klant maar manifesteert zich ook in de collegiale sfeer op kantoor.” 

Naast de tal van trainingen, bezoeken en interne opdrachten bevat het Bvolve Young Professional Programma ook verschillende Business Accelerators. Een Business Accelerator is een werkwijze waarin een team binnen een week een concrete oplossing bedenkt voor een vooraf vastgestelde uitdaging bij een van de klanten van Bvolve. 

De young professionals kijken uit naar de eerste Business Accelerator, die gepland staat in november. Isabella: “Ik ben ontzettend benieuwd naar onze eerste opdracht. Het is voor ons een mooie kans om aan de slag te gaan, maar ook om elkaar, al samenwerkend, beter te leren kennen!” Zo vult Friso aan: “Ook ben ik benieuwd hoe wij vanuit onze verschillende achtergronden de uitdaging zullen benaderen.”

In 2020 start de volgende lichting young professionals. Meer interesse in de traineeship? Bekijk de vacature voor het Bvolve Young Professional Programma.