Drie medewerkers over hun start bij adviesbureau ACE

12 november 2019 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

ACE Company is een adviesbureau dat klanten uit de financiële sector ondersteunt op het gebied van regelgeving en risicomanagement. Fouad Ben Masoud, Pieter Vrieleman en Ananda da Silva startten onlangs bij het bedrijf en spraken hierover met de redactie van Consultancy.nl. 

ACE Company, dat beschikt over diepgaande kennis en ervaring op het gebied van wet- en regelgeving, de financiële sector en complexe verandermanagementscenario’s, is een Nederlands boetiekadviesbureau dat in het bijzonder banken, verzekeringsmaatschappijen, vermogensbeheerders, pensioenfondsen en toezichthoudende instanties als klant heeft. 

“ACE is een uniek adviesbureau met een passie voor betekenisvolle en effectieve veranderingstrajecten”, vertelt Ananda Da Silva over haar motivatie om als Junior Consultant bij het bedrijf te starten.

Ben Masoud, die eerder als stagiair en Junior Consultant twee van de Big Four-kantoren diende, maakte onlangs de overstap naar ACE vanuit een Nederlandse bank, waar hij de rol van Senior Consultant vervulde. Hij noemt de leercurve bij ACE als een belangrijke reden waarom hij voor het bedrijf heeft gekozen: “Ik heb me bij ACE Company inmiddels al beziggehouden met strategie, structuur, management en met operationele zaken van grote financiële instellingen.”

Naast Ben Masoud en Da Silva sloot ook Pieter Vrieleman zich recent aan bij ACE. Vrieleman, die de rol van Junior Consultant bekleedt, doorliep eerder een stage bij een Big Four-kantoor. Hij legt uit dat hij voor ACE heeft gekozen vanwege het gevarieerde en consistent uitdagende aanbod van werk dat het bedrijf hem biedt: “Mijn keuze voor ACE en dit type advieswerk houdt verband met de enorme verscheidenheid aan belanghebbenden waarmee je te maken krijgt binnen organisaties waarmee wordt samengewerkt.”

De financiële sector wordt momenteel overspoeld door een toenemende regeldruk, waardoor compliance en change management steeds belangrijker worden; een ontwikkeling die onder de ACE-professionals geldt als motiverende factor. “We helpen onze klanten complexe en belangrijke problemen op een strategische en structurele manier op te lossen”, zegt Da Silva, die momenteel naast haar advieswerk een masteropleiding Business Administration & Management aan het afronden is.

Ben Masoud legt uit hoe het veranderende financiële landschap het werk van de ACE-consultants beïnvloedt: “Financiële instellingen worden geconfronteerd met complexe regelgeving en zakelijke uitdagingen die proactief gedrag vereisen om de end-to-end waardeketen opnieuw te evalueren. Als consultant ga je van start en creëer je een werkbare structuur om ervoor te zorgen dat je effectief bent, maar je moet ook flexibel blijven en alles overboord kunnen gooien omdat je je moet aanpassen aan nieuwe inzichten die zich voordoen.”

“Het is heel inspirerend om op dit moment bij ACE te zijn, omdat we allemaal bijdragen aan de expansie van het bedrijf, wat bovendien een geweldige kans is.”

Na een korte periode van kennismaking met een aantal interne projecten, het team en de organisatiecultuur van ACE, begon Da Silva kort daarna aan haar eerste externe opdracht, waarbinnen ze deel uitmaakte van een klein team bij een van de grootste Nederlandse verzekeringsmaatschappijen. Ze laat weten dat ze het project als “boeiend” heeft ervaren en legt uit dat ze door de beperkte omvang van het team ook de gelegenheid kreeg om een impactvolle bijdrage te kunnen leveren. 

Vrieleman laat weten dat zijn eerste twee maanden werkelijk voorbij zijn gevlogen. Zo was hij vanaf de eerste dag betrokken bij verschillende projecten. Ondertussen geeft Ben Masoud aan dat zijn eerste project voor ACE bij een bancaire instelling meer was dan waar hij aanvankelijk op had gehoopt, vooral omdat hij niet alleen zijn vakexpertise kon inzetten, maar ook de kans kreeg om zijn soft skills te gebruiken om de transformatie bij de bank in goede banen te leiden.

Da Silva, die nog in de collegebanken zit, vertelt dat de begeleiding vanuit ACE zeer goed is: “Het combineren van werk met een studie is geen gemakkelijke taak. Gelukkig heb ik geweldige interne ondersteuning van mijn mentoren, waardoor ik waardevolle inzichten krijg over hoe ik mijn studie in evenwicht kan brengen met mijn carrièreambities.” Vrieleman voegt toe: “Ik zie de toegankelijkheid van al mijn collega’s als een groot pluspunt. Ik ben in staat om direct gebruik te maken van alle beschikbare ervaring binnen ACE.”
 

“Het is heel inspirerend om op dit moment bij ACE te zijn, omdat we allemaal bijdragen aan de expansie van het bedrijf, wat bovendien een geweldige kans is”, vertelt Da Silva: “De waarden en missie van ACE resoneren met mijn waarden en competenties. Ik ben dus zeer positief over deze carrièrekeuze. Het is leuk om de toegevoegde waarde te zien die we aan klanten leveren.” Ben Masoud herkent zich in de woorden van Da Silva en besluit: “De hele tijd omringd zijn door creatieve en deskundige mensen van zowel het ACE-team als van de klant is een geweldige ervaring.”