Nieuw adviesbureau gestart: I.K. Business Consulting Interim & Advies

31 oktober 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Ilan Kalo richtte deze zomer I.K. Business Consulting Interim & Advies op. Met zijn bedrijf helpt hij buitenlandse bedrijven om de Nederlandse markt te betreden en Nederlandse bedrijven met groeivraagstukken en hun internationale ambities.

Voordat Kalo koos voor het ondernemerschap, werkte hij bijna twee decennia in binnen- en buitenland voor verschillende organisaties. Hij deed onder meer ervaring op bij een groot Amerikaans handelsplatform dat hij hielp bij zijn uitbreiding naar Europa. Daarnaast ondersteunde hij een grote Oost-Europese oliemaatschappij om voet aan wal in ons land te krijgen. Verder begeleidde hij een Israëlisch bedrijf bij het opzetten van activiteiten in de Benelux-regio.

“In deze jaren heb ik op vijf continenten zakelijke contacten opgedaan en uitgebreide netwerken opgebouwd”, vertelt Kalo, die toevoegt dat hij naast het bedienen van corporates en grote bedrijven ook veel middelgrote ondernemingen heeft ondersteund. Het was de ervaring die hij opdeed bij deze laatstgenoemde groep van bedrijven die hem hielp de focus van I.K. Business Consulting Interim & Advies te bepalen: het mkb.

 Nieuw adviesbureau gestart: I.K. Consulting Interim & Advies

“Ik heb gezien dat kleine ondernemers en middelgrote bedrijven veel behoefte hebben aan advies in combinatie met het leveren van resultaten. Veel van mijn voormalige klanten hebben enorm veel geld uitgegeven aan te dure consultants en zijn achtergelaten met chique rapporten die rechtstreeks in lades zijn gegaan. Er is een duidelijke behoefte aan consultants die echt gehoor geven aan de wensen van hun klanten en dus ook echte resultaten afleveren”, aldus Kalo.

I.K. Business Consulting Interim & Advies belooft zijn klanten “no-nonsense diensten”, legt Kalo uit, die zich voor opdrachtgevers inzet als consultant, crisis- of interim-manager, marketing & sales business developer, businesscoach of sparringpartner. Kalo voegt toe dat hij zijn manier van werken met klanten baseert op “een wetenschappelijke opleiding, diepgaande functionele expertise, correcte juridische kennis en een sterk gevoel van interactie met mensen”.

Het adviesbureau van Kalo richt zich in het bijzonder op het helpen van startups en groeiende bedrijven, op het begeleiden van bedrijven bij het betreden van markten en op het ondersteunen van internationale uitbreidingsplannen van organisaties. Kalo werkt momenteel aan een business development-project voor een technologiebedrijf dat zijn gepatenteerde ‘sensing’-systeem voor fabrieken wil commercialiseren.