Danny Geboers richt adviesbureau Ixias op

01 november 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Met de oprichting van adviesbureau Ixias koos Danny Geboers deze zomer voor het ondernemerschap. De redactie van Consultancy.nl sprak onlangs met Geboers, die zijn eerste ervaringen en zijn ambities deelde. 

“Enorm trots. Dat is wat ik ben als ik terugkijk naar mijn jaren bij Microsoft. Wat een geweldig bedrijf met fantastische collega’s, klanten en een bruisend partner-ecosysteem. Ik heb genoten van ieder moment en zo onwijs veel geleerd. Zonder jullie was dit niet gelukt en jullie hebben deze reis onvergetelijk gemaakt”, zegt Danny Geboers, die tot voor kort actief was als Channel Manager Retail & Consumer Goods bij de Amerikaanse softwaregigant.

Inmiddels is Geboers al twee maanden in de weer als ondernemer met zijn adviesbureau Ixias, dat zich richt op het verbeteren van de samenwerking en productiviteit van teams binnen retailbedrijven, de logistieke sector en de maakindustrie. “De naam Ixias is afkomstig van een kleurrijke vlinder uit Sri Lanka. De vlinder staat symbool voor transformatie en verandering. De vlinder laat zien dat verandering tot iets anders, nog mooiers kan leiden”, licht Geboers toe. 

Danny Geboers, oprichter van Ixias

Aan de slag

De komende jaren zal Geboers met zijn bedrijf Ixias organisaties gaan ondersteunen bij de adoptie van technologie, ook door ze te helpen bij het verandermanagement dat daarbij komt kijken. Geboers legt uit dat binnen zijn activiteiten de focus altijd ligt op de menselijke kant van verandering: “Daarbij wordt gebruikgemaakt van de Internationale Prosci-methodiek.”

Op dit moment zet Geboers zich bij enkele organisaties in op het gebied van verandermanagement. Bij deze opdrachten draait het naast fundamentele organisatieverandering ook om het veranderen van de manier van samenwerken.

“Ik coach en ondersteun managementteams van organisaties om op een gestructureerde manier de verandering te realiseren en stel daarbij de impact die dit heeft op de medewerkers centraal. Ik geloof dan ook dat de waarde van technologie vooral in de ervaring van medewerkers zit”, laat Geboers weten.

Voor zijn periode bij Microsoft, bekleedde Geboers verschillende sales- en marketingrollen bij IT-dienstverleners Advantive, Pocos en Simac ICT. Hij is in het bezit van een mastergraad in management, behaald aan Nyenrode Business University.