Cognizant heeft oogje op Frans adviesbureau Exton Consulting

28 oktober 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Exton Consulting, een managementadviesbureau met drie vestigingen in Europa, wordt naar verluidt in de gaten gehouden door Cognizant, een Amerikaanse IT-dienstverlener.  

Exton Consulting werd opgericht in 2006 in Frankrijk en is tegenwoordig een van de grotere, Europese managementadviesbureaus die zich toeleggen op de financiële dienstverlening. De circa 120 consultants van het bedrijf werken vanuit kantoren in Frankrijk, Italië, Duitsland en Marokko aan opdrachten voor bankinstellingen, verzekeringsmaatschappijen, betalingsproviders, vermogensbeheerders en snelgroeiende fintechs. 

Volgens consultingplatform Consultancy.eu staat Exton Consulting hoog op de M&A-wensenlijst van Cognizant, een IT-dienstverlener met hoofdkantoor in de Verenigde Staten (VS) en meer dan 280.000 medewerkers wereldwijd. Terwijl Cognizant bijna al zijn inkomsten genereert uit IT-services, IT-outsourcing en managed services, heeft het bedrijf de afgelopen jaren zijn voetafdruk in het high-end advieslandschap vergroot. 

De M&A-strategie van Cognizant heeft bijgedragen tot de groei van de consultancyafdeling van het bedrijf. Dealgegevens van Consultancy.org tonen aan dat Cognizant de afgelopen 22 maanden betrokken is geweest bij zes deals, waarvan drie in het consultinglandschap. In Azië kocht Cognizant adviesbureau SaaSfocus, in de VS werd creatief bureau Mustache opgenomen, terwijl Cognizant met de aankoop van Hedera Consulting zijn adviesteams in België, Nederland, Polen en Zwitserland versterkte.

Cognizant heeft oogje op Frans adviesbureau Exton Consulting

In Frankrijk is Cognizant een relatief kleinere speler, zowel op het gebied van IT-diensten als op het gebied van consultancy. Naar schatting heeft het bedrijf ongeveer 400 werknemers in dienst, die actief zijn vanuit kantoren in Parijs, Grenoble en Lyon. Aan het roer van de Franse praktijk van Cognizant staat Olivier Cavrel, die inmiddels al meer dan elf jaar werkzaam is voor het bedrijf. 

In een poging zijn activiteiten in Frankrijk te vergroten, zou Cognizant naar verluidt dicht tot het punt zijn gekomen om Exton Consulting definitief over te nemen. Twee bronnen vertelden Frans platform Consultor onlangs dat eind 2018 “vergevorderde  onderhandelingen” hadden plaatsgevonden tussen topvertegenwoordigers van beide bedrijven. De dealbesprekingen liepen volgens de ingewijden echter om financiële redenen tot een einde. Exton Consulting en het beursgenoteerde Cognizant (in de VS) geven tot op heden geen commentaar op de zaak. 

Als de deal wel zou zijn afgerond, zou het gaan om de eerste van Cognizant in Frankrijk sinds de overname van Equinox in 2013. Equinox was een adviesbureau gespecialiseerd in de banken- en verzekeringssector.