CFO’s verbinden zich aan finance community van Boer & Croon

24 oktober 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Een groep van vijf ervaren chief finance officers heeft zich verbonden aan de CFO community van Boer & Croon. De groep bestaat uit Arjan Kaaks, Harmen Peters, Bert Schouws, Sjoerd Schaafsma en Hein Breekveldt. 

De CFO-praktijk van Boer & Croon bestaat uit zo’n zeventig door de wol geverfde interim bestuurders, managers en zelfstandige consultants. Al deze professionals kunnen bogen op grondige expertise in het financiële domein en worden door Boer & Croon op interim basis ingezet bij opdrachtgevers. Ieder van hen kent zijn eigen specialismen binnen het bredere finance-spectrum: van Private Equity, M&A tot IT & Data en financieringen, met een focus op alle mogelijke sectoren.

De vijf nieuwe CFO's brengen een schat aan ervaring mee naar het bedrijf. Zo is Arjan Kaaks momenteel sinds begin dit jaar werkzaam als CFO en Executive Board Member bij Dümmen Orange, terwijl eerder in zijn loopbaan andere CFO- en bestuursrollen vervulde bij onder meer CEVA Logistics, Agro Merchants Group, Mexeda DIY Group, O’Neill Group, Grolsch en Unilever.

Hij geeft aan verheugd te zijn dat hij deel uitmaakt van een groep gelijkgezinde professionals: “De leden van de groep hebben gemeen dat ze allen de nodige ‘vlieguren’ in het vak achter de rug hebben en hun competenties hebben opgebouwd via verschillende, op elkaar aansluitende ervaringen.”

Boer & Croon - CFO Kerngroep

Het tweede groepslid is Harmen Peters, voormalig CFO van onder meer BioMCN en Itho Daalderop. Momenteel is Peters op ad interim basis werkzaam als Financieel directeur bij NDC Mediagroep en werkt hij als Finance Director voor Royal Huisman Shipyards en Rondal.

Ook Bert Schouws heeft zich aangesloten bij de CFO Community van Boer & Croon. Hij fungeerde jarenlang als wereldwijde CFO van AAAM Asset Management en was in het verleden actief als Director Finance & Operations bij Fortis Investments. Al vanaf 2008 is hij vanuit Boer & Croon op interim basis actief als Senior Manager bij Syntrus Achmea Pensioenbeheer. Gevraagd waarom hij zich bij de CFO community heeft aangesloten, zegt Schouws: “Het platform dat Boer & Croon biedt is een ideale manier om kennis en ervaringen uit te wisselen, van elkaar te leren, elkaar uit te dagen, scherp te houden en te helpen, ook bij concrete opdrachten.”
 

Verder heeft Sjoerd Schaafsma zich bij de groep gevoegd. Schaafsma is een ervaren (interim) financieel bestuurder met ruime ervaring op het gebied van onder meer M&A, restructuring, stakeholder management, controlling en finance. Sinds januari 2019 vervult hij op interim basis de rol van CFO bij Plus Retail, terwijl hij in de jaren ervoor interim management rollen vervulde zoals als Group Finance Director, CFO en Head of Refinancing bij Vion Food Group. Ook was hij ruim vijf jaar CFO voor Europa bij Royal Wessanen.

Tot slot is Hein Breekveldt een van de nieuwe leden van de CFO Community, een doorgewinterde bestuurder met uitgebreide ervaring binnen de sectoren
retail, productie, logistiek en telecom. Sinds enkele jaren staat hij vanuit HBR Financieel & Interim Management verschillende bedrijven bij op het gebied van financiële directierollen. Eerder in zijn loopbaan was hij tevens (financieel) bestuurder bij Vomar en Kruidenier Groep. Verder eveneens was hij jarenlang werkzaam als Finance Director bij KPN. Aan het begin van zijn loopbaan vervulde hij uiteenlopende controlling functies, onder meer bij kledingmerk Oilily.