Wouter Goedknegt maakt de overstap naar Sincerius

01 oktober 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

M&A consultancybureau Sincerius heeft een nieuwe ervaren director aangetrokken: Wouter Goedknegt. 

De achtendertig jarige Goedknegt treedt per vandaag officieel in dienst als director bij Sincerius, een financiële due diligence boutique die zich volledig toelegt op het verstrekken van financieel transactieadvies over onderwerpen zoals acquisities, desinvesteringen en management buy-ins & -outs.

Versterking due diligence team

“Wij kennen Wouter al meer dan tien jaar en zijn altijd onder de indruk geweest van zijn inhoudelijke analyses en kritische blik op cijfers. Daarom zijn wij ook zeer verheugd met het feit dat hij ons due diligence team komt versterken”, laat Sincerius oprichter Joost Siemensma weten. 

Siemensma zette Sincerius zo’n tien jaar geleden op, na eerder werkzaam te zijn geweest voor de corporate finance praktijken van twee van de Big Four kantoren (Deloitte en KPMG) en Grant Thornton. Vandaag de dag telt het team van het Amsterdamse bureau ruim twintig dealmakers – die elk kunnen bogen op tenminste twaalf jaar aan ervaring op het hoogste niveau. 

Wouter Goedknegt, Director bij Sincerius

Zo ook Goedknegt, die naar het kantoor ruim dertien jaar aan ervaring meebrengt, evenals een trackrecord van zo’n dertig afgeronde transacties. Die ervaring deed hij op tijdens zijn werkzaamheden voor PhiDelphi Corporate Finance, waar hij de afgelopen ruim dertien jaar actief is geweest en waar uiteindelijk doorgroeide  tot de rol van Director. Goedknegt heeft gedurende deze periode gewerkt voor klanten – grote en middelgrote corporaties, private equity-firma’s en ondernemers – in uiteenlopende sectoren, zoals de zorg, financiële dienstverlening, bouw en productie.

“Sincerius is de afgelopen jaren sterk gegroeid en heeft een mooie positie opgebouwd. Ik ben er trots op deel uit te gaan maken van het team en gemotiveerd om mijn bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het kantoor, aldus Goedknegt. 

Recent deals die Sincerius dit jaar heeft mogen begeleiden, zijn onder andere een opdracht voor ING – de adviseur hielp de bank bij het verwerven van een aandelenbelang in Smart Safe Solutions; Portiva – Sincerius hielp Portiva bij een belang in Mavention; NIBC – ondersteuning bij hun investering in Rolande; en investeerder Committed Capital – ondersteuning bij twee transacties. Partners Joost Siemensma, Thomas Daemen, Michiel Koopmanschap en Evert van Anken hebben de meeste deals achter hun naam staan. 

Siemensma sluit af: “Wouter gaat binnen onze transaction services praktijk zijn brede ervaring in fusies en overnames gebruiken.”