Marktlink begeleidt overname van Vanessen ICT door Solimas

12 september 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Solimas Groep heft zijn vierde acquisitie in drie jaar tijd afgerond. En wederom werd de IT-dienstverlener bijgestaan door dealmakers van Marktlink.

Het in Alphen aan den Rijn gevestigde Solimas werd opgericht in 2004 en focust zich op twee specifieke gebieden binnen de IT-markt: ICT-outsourcing en managed services. Enkele jaren gelden begon het bedrijf aan een ambitieuze missie – “binnen 2 jaar is Solimas de allerbeste ICT-outsourcer en managed service provider van Nederland voor het MKB en middelgrote organisaties”, valt te lezen op de bedrijfswebsite.

Om de grote groeiplannen waar te maken werd een buy-and-buildstrategie geformuleerd, met als resultaat dat Solimas zich flink heeft ingekocht in de markt. Eind 2016 werd een belang genomen in de Amsterdamse IT-dienstverlener Netdata, ruim een jaar later werd @Valley uit Den Haag in de groep opgenomen, terwijl eerder dit jaar werd de toetreding van dotXS uit Ede afgerond.

Met de toevoeging van Vanessen ICT uit Barneveld, een deal die eerder deze week werd gesloten, beschikt Solimas nu over een bijna landelijk dekking, en breidt het zijn portefeuille uit in de segmenten systeembeheer, cloud, security en telecommunicatie. “Dankzij deze vierde participatie heeft Solimas Groep vrijwel alle benodigde MSP-specialisaties en ICT-services in huis”, stelt Marlon Putter, partner bij Marktlink
 die betrokken was bij de deals.
Marktlink begeleidt overname van Vanessen ICT door SolimasDe overname – het betreft een significant aandelenbelang – laat het personeelsbestand groeien tot meer dan 100 specialisten, die samen een omzet van zo’n €15 miljoen genereren. Maarten van Montfoort, chief executive officer van Solimas reageert verheugd op de toetreding van Vanessen ICT: “De strategische samenwerking stelt ons nog beter in staat om onze ambitie te realiseren.”

De 42-jarige Van Montfoort richtte Solimas op samen met de 47-jarige Sander Blom. De twee leerden elkaar kennen toen ze in de jaren negentig bij British Telecom werkten. Daarna hebben ze samen Agile Software opgericht en later Infracontrol overgenomen, dat ze in 2013 verkochten aan Comparex, inmiddels SoftwareOne.

De krachtenbundeling stelt Vanessen ICT in staat zijn klanten een breder dienstenportfolio te bieden. “Door de omvang en het brede pallet aan diensten van Solimas blijven wij de ICT-partner voor advies en voor het implementeren van veilige en innovatieve oplossingen en het leveren van betrouwbare services”, aldus algemeen directeur Gerard de Weerd. “Voor onze medewerkers creëert het een werkomgeving waarin ze zich continu kunnen ontwikkelen. Wij zien een absolute meerwaarde in de samenwerking.”