Werken bij Varrlyn en in capital markets consulting

11 september 2019 Consultancy.nl

Varrlyn is een in Nederland gevestigd IT-adviesbureau dat gespecialiseerd is op het gebied van kapitaalmarkten. De redactie van Consultancy.nl sprak met medeoprichter Stephan van der Windt en medewerker Sathya Chandrasekaran over hoe het is om voor het bedrijf te werken.

Het in 2010 opgerichte Varrlyn, dat zich onder meer focust op systeemimplementaties en applicatie-ondersteuning, werkt samen met klanten om dealingroom-applicaties te ontwikkelen. Met uitgebreide IT-ervaring binnen de kapitaalmarkten, hebben de professionals van Varrlyn een bewezen staat van dienst en werken ze voor verschillende internationale financiële instellingen, die zijn gevestigd in steden als Amsterdam, Brussel, Londen, Parijs, New York, Frankfurt en Sydney. 

Sinds de oprichting heeft het bedrijf zijn positie enkel versterkt. Volgens medeoprichter Stephan van der Windt heeft Varrlyn in de negen jaar dat het bestaat flink gewerkt aan het uitbreiden van zijn klantenbestand door middel van innovatieve nieuwe engagement-routes, terwijl het zijn HR- en operationsprocessen versterkte om toptalent aan te trekken

Ook heeft het bedrijf veel aandacht besteed aan een gezonde balans tussen het werk- en privéleven van zijn professionals, om hen in een concurrerende markt te kunnen behouden. “We bieden onze consultants een diepgaand trainingsprogramma, waardoor ze de mogelijkheid hebben om constant te leren en concurrerend te zijn”, aldus Van der Windt. 

Werken bij Varrlyn en in de capital markets consultingEen van de consultants die heeft geprofiteerd van de mogelijkheden die Varrlyn biedt aan zijn medewerkers, is Sathya Chandrasekaran. Volgens Chandrasekaran doet zijn werkgever zijn best om de persoonlijke ontwikkeling van zijn personeel te stimuleren, een strategie die eveneens het succes van het bedrijf mogelijk heeft gemaakt. Als een getrainde en gecertificeerde Enterprise Architect voelt hij zich in vergelijking met 2011 – toen hij startte bij het bedrijf – veel volwassener als professional. 

De afgelopen jaren heeft Chandrasekaran zich gericht op infrastructuurplanning, datawarehousing, business intelligence en capacity sizing en performance engineering van IT-systemen van grote multinationale banken. Hij was ook in de weer voor uiteenlopende klanten uit de financiële dienstverlening, en was onder meer actief op het gebied van retailbanking, transactiebankieren en kapitaalmarkten.

Projecten waar hij tijd aan heeft besteed variëren van productimplementaties van Murex-platforms tot collateral management en tooling- en transformatiejourneys van klanten, waarbij zijn rol varieerde van testen en vrijgeven tot implementatiebeheer. “Werken bij Varrlyn is bevredigend, zowel vanuit een professioneel als een persoonlijk oogpunt”, aldus Chandrasekaran. 

Voor Van der Windt staat Chandrasekaran symbool voor de bedrijfscultuur die zijn medewerkers heeft geïnspireerd om altijd naar meer en beter te streven. Tegelijkertijd benadrukt Van der Windt het belang van wederzijds begrip: “Bij Varrlyn delen we naast bedrijfssucces ook persoonlijke tegenslagen.” Zo verloor Chandrasekaran onlangs een familielid, maar bleef hij in deze moeilijke periode wel een belangrijk teamlid binnen het bedrijf. 

“Sathyamurthy is altijd een topper geweest”, vertelt Van der Windt: “Wanneer hoge resultaten werden gevraagd in een kort tijdsbestek, was hij zich ervan bewust dat hij kon rekenen op de steun van zijn bedrijf. Omdat dit is wie we zijn: een bedrijf dat bestaat uit echte mensen, die zich inzetten voor mensen en die connecties maken. Ons bedrijf is een plek waar het management altijd bereikbaar is en waar onze consultants vrijuit kunnen spreken.” 

Ondanks het succes is er volgens de twee Varrlyn-professionals nog werk te verzetten bij het adviesbureau. Chandrasekaran legt uit dat zijn persoonlijke ambities nog niet volledig zijn vervuld en dat hij ernaar streeft een leider te worden die in staat is om constant betere oplossingen te creëren en implementeren – een doelstelling waar Varrlyn volledig achter staat. De medeoprichter van het bedrijf is net zoals Chandrasekaran vastbesloten om zijn bedrijf op een soortgelijke manier te verbeteren.

“We willen meer”, zegt Van der Windt, die besluit: “We willen de verscheidenheid aan projecten waaraan onze professionals kunnen werken verder diversifiëren en ze de beste kansen op professionele ontwikkeling bieden, nog sterkere verbindingen creëren tussen al onze consultants en ze de mogelijkheid bieden om deel te nemen aan conferenties, lezingen en teambuilding-gelegenheden om ons bedrijf als een samenhangend collectief te versterken.”


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup