B. Amsterdam werkt samen met subsidiebureau Hezelburcht

06 september 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

B. Amsterdam heeft Hezelburcht geselecteerd als preferred partner voor subsidie- en innovatievraagstukken. Sinds 1 september 2019 kunnen alle startups en jonge organisaties die gevestigd zijn in een van de B. Amsterdam-kantoren rekenen op advies en ondersteuning van het full-service subsidieadviesbureau.

Met een vloeroppervlakte van 40.000 vierkante meter verspreid over drie gebouwen geldt B. Amsterdam als een van ’s lands grootste startup-ecosystemen, en behoort het ook tot een van de grootste van Europa. Het eerste B. Amsterdam-gebouw werd in 2014 geopend, waarna het tweede gebouw (het voormalige IBM-pand in Amsterdam) snel volgde. Door de sterke groei hebben oprichters Ricardo van Loenen, Guus Meulendijks en Bas van Veggel in 2017 ook een derde kantoor geopend. Deze telt 12.000 vierkante meter en is gevestigd in het voormalig Mexx-hoofdkantoor aan de A4.

Startup-ecosysteem

B. Amsterdam biedt zijn huurders en bezoekers een startup-ecosysteem, waarbij alle aspecten van de ‘startup journey’ binnen het kantoor worden ondersteund en kruisbestuiving tussen de verschillende bedrijven centraal staat. Zo biedt het kantoor de benodigde infrastructuur en faciliteiten voor innovators, designers, financiers en gelijkgestemde ondernemers om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren, om zon uiteindelijk hun business te laten groeien. Volgens de meest actuele gegevens zitten er enkele honderden startups en jonge organisaties in het B. Amsterdam-complex. Daarbij is iedere B.-vestiging toegespitst op een bepaald focusgebied. Zo ligt de focus van B.1 vooral op innovatie en startups, richt B.2 zich voornamelijk op leren, creëren en groeien, en zijn in B.3 vooral innovatieafdelingen van grote corporatebedrijven te vinden.

B. Amsterdam werkt samen met subsidie adviesbureau Hezelburcht

Het partnership met Hezelburcht, een specialist in subsidie-ondersteuning, voegt ten aanzien van de startupdienstverlening opnieuw een belangrijk element toe aan het B. Amsterdam-ecosysteem. Veel jonge bedrijven, in het bijzonder innovatie-ondernemingen, zijn namelijk afhankelijk van subsidies om hun aanbod tot wasdom te laten komen.

Hezelburcht is gespecialiseerd in het helpen van organisaties om subsidiemogelijkheden in kaart te brengen en het volledige proces te begeleiden, van aanvraag tot beheer. Hezelburcht werd zo’n twintig jaar geleden opgericht en heeft een uitgebreid subsidietrackrecord in sectoren als automotive, ICT, softwareontwikkeling, life sciences en logistiek.

Hezelburcht staat bedrijven ook bij met financiële diensten, zoals het binnenhalen van groeigeld, strategisch advies – zoals het opstellen van businesscases en toekomstscenario’s – en innovatieve diensten, zoals het plannen van hoe nieuwe producten op de markt worden gebracht.

“We nemen alle subsidiegerelateerde activiteiten uit handen, zodat de B. Community zich kan focussen op hun ‘core business’. En dankzij onze kennis, expertise en het bouwen van bruggen, wordt de slagingskans van projectaanvragen verhoogd en worden projectrisico’s verminderd”, aldus Hezelburcht over het partnership in een persverklaring.