Willeke Bakker en Bauke Sprenger partner bij PwC Advisory

27 augustus 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Willeke Bakker en Bauke Sprenger zijn toegetreden tot het partnerteam van PwC Advisory. Bakker is al haar gehele werkzame leven actief bij PwC, terwijl Sprenger zich in 2007 aansloot bij het Big Four-kantoor.

Sinds Willeke Bakker zich in 1997 aansloot bij PwC maakt ze deel uit van het Publieke Sector-team, dat zich richt op gezondheidszorg, Rijks- en lokale overheid, maatschappelijke organisaties, onderwijs en woningcorporaties. Bakker richtte zich hierbij in het bijzonder op zorgorganisaties. Daarnaast zit ze in het Transformatieteam voor de Publieke Sector.

In 2014 kreeg ze de rol van Director Healthcare en met haar toetreden tot de maatschap is ze nu aangesteld als Partner Healthcare. Bakker doorliep eerder een bacheloropleiding in Recht & Economie en een master in Fiscaal Recht, respectievelijk aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam. Vorig jaar keerde ze nog even terug naar de schoolbanken, toen ze bij INSEAD de opleiding Strategy in the age of Digital Disruption voltooide.

Willeke Bakker en Bauke Sprenger partner bij PwC Advisory

Ook Bauke Sprenger begon zijn loopbaan bij PwC. Vanaf 1999 werkte hij drie jaar als Associate voor de Global Risk Management Solutions-afdeling van het kantoor. In tegenstelling tot Bakker nam hij daarna nog wel enkele jaren een uitstapje buiten de organisatie. Hij werkte vier jaar als Senior Auditor voor Nuon en daarna anderhalf jaar in dezelfde rol voor WoltersKluwer.

In 2007 keerde hij als Manager terug op het oude nest, waarna hij doorgroeide tot Senior Manager, Director en nu dus Partner. Hij is onderdeel van de Financial Services-praktijk, waar hij zich richt op het inzetten van nieuwe technologie om operationele processen te verbeteren. “Met ons Customer & Operations-team ondersteunen we onze klanten met front office-transformatie, operationele kern-transformatie en regulatieve operationele capaciteiten”, aldus Sprenger. “Daarnaast ontwikkelen we tools om belangrijke problemen sneller, goedkoper en makkelijker op te lossen voor onze klanten.” 

PwC Nederland doorbrak vorig jaar de grens van 5.000 medewerkers. Ruim 270 van hen zijn ook partner accountants- en advieskantoor.