Startende consultants over hun keuze voor Zanders

20 augustus 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Met zo’n 160 consultants in Nederland en in het buitenland is Zanders een toonaangevend adviesbureau binnen het financiële domein. De consultants zijn gespecialiseerd in treasury, risk en finance. Bart van der Pijl, Elise Moeijes en Abir Shah zijn sinds vorig jaar als Consultant werkzaam bij Zanders. De redactie van Consultancy.nl ging met het drietal in gesprek over hun ervaringen bij het adviesbureau.

“Een van de redenen dat ik voor Zanders heb gekozen, is om consultant te worden in de financiële sector zonder de hele dag te programmeren of excel-sheets te bouwen”, vertelt Consultant Bart van der Pijl, die vorig jaar zijn master in Quantitative Finance behaalde. “Niet dat dat niet belangrijk is, maar ik wil graag meedenken aan de oplossing. Programmeren is daarbij een middel om het doel te bereiken, niet een doel op zich. Ik vind het leuk om betrokken te zijn bij het hele traject, ‘van idee tot implementatie’. Laat dat nou net de slogan van Zanders zijn.”

Elise Moeijes was tijdens de laatste fase van haar bachelor Econometrie & Operations Research op zoek naar een baan bij een adviesbureau waar ze veel nieuwe dingen kon leren en haar econometrische vaardigheden in de praktijk kon toepassen: “Ik wilde werken voor een bedrijf met een persoonlijke benadering. Na de studenten-inhousedag op het kantoor van Zanders wist ik zeker dat ik hier wilde werken. Wat me ook aansprak waren de slimme en aardige collega’s en de focus op persoonlijke ontwikkeling. Om deze redenen ben ik momenteel twee dagen per week naast mijn master Econometrics & Operations Research aan het werk als Analyst bij Zanders.”

Bart van der Pijl, Elise Moeijes en Abir Shah - Zanders

Abir Shah, die opgroeide in Canada, behaalde in 2018 zijn masterdiploma aan de ETH Zurich in Management, Technology & Economics, waarna hij startte bij Zanders. Hij licht toe waarom hij voor het adviesvak heeft gekozen na zijn studietijd: “Een van de dingen die ik leuk vind aan consultancywerk is de grote variatie in opdrachten, projecten en kennisgebieden waaraan je als adviseur wordt blootgesteld. Hierdoor kan je binnen het consultancywezen actief zijn als een duizendpoot. Maar je kan je natuurlijk ook gaan specialiseren. Die keuzevrijheid vind ik erg aantrekkelijk.” 

Bart laat weten dat hij de omvang van het bedrijf als bijzonder prettig ervaart: “Het is met 160 werknemers een relatief klein consultancybedrijf. Voor mij heeft dit juist de doorslag gegeven. Ik merkte tijdens mijn sollicitatie dat Zanders veel waarde hecht aan persoonlijke ontwikkeling. Dit komt onder anderen naar voren in het Zanders Talent Program, dat je in het eerste jaar van je dienstverband volgt. Het bestaat uit drie weken, waarvan de derde in Spanje, waarin je je nieuwe collega’s, Zanders en het vak leert kennen. Het was een hele interessante periode waar ik met een goed gevoel op terugkijk.” 

Elise kan zich erg vinden in de open cultuur en platte structuur van Zanders: “Iedereen is bereid om te helpen bij het beantwoorden van vragen. Ik voelde me hierdoor snel thuis. Verder haal ik veel plezier uit de projecten waar ik als Analyst aan werk. Je kunt echt een verschil maken. De projecten zijn meestal kwantitatief en passen dus goed bij mijn studieachtergrond. Daarnaast zijn de projecten inhoudelijk gezien ook divers, wat bijdraagt aan een snelle ontwikkeling: ik leer erg veel.” Volgens Elise helpt haar tijd bij Zanders haar om erachter te komen waar ze goed in is. “En het werk helpt me ook bij het kiezen van mijn mastervakken. Twee vliegen in een klap dus.” 

Abir laat net als Bart en Elise weten dat ook hij zijn collega’s erg waardeert: “Ze hebben uiteenlopende achtergronden, wat mij de mogelijkheid biedt om nieuwe kennis op te doen en om mijn professionele vaardigheden verder te ontwikkelen, terwijl ik manieren vind om deze in de praktijk toe te passen. Naast mijn technische vaardigheden train ik bij Zanders ook mijn interpersoonlijke vaardigheden. Bij Zanders worden deze als even belangrijk beschouwd. Daar kan ik me wel in vinden. De komende maanden kijk ik ernaar uit mijn competenties verder te ontwikkelen via het Zanders Talent Program en via een aantal interessante en uitdagende projecten.”