Starters maken kennis met Oliver Wyman tijdens The Expedition

17 juli 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Onlangs organiseerde Oliver Wyman zijn business course, getiteld ‘The Expedition’. Zo’n twintig topstudenten die een carrière in strategy consulting ambiëren werden uitgenodigd om deel te nemen aan het tweedaagse evenement. “Ik vond The Expedition van Oliver Wyman een geweldige ervaring”, blikt Dominic Bragg, een van de deelnemers, terug.

De business course vond medio juni plaats in de buurt van Amsterdam. Gedurende twee dagen kregen deelnemende consultants in spé de kans om het strategieadvieskantoor en de daar werkzame professionals beter te leren kennen, de sfeer op het kantoor te proeven en te ervaren hoe het is om als Oliver Wyman-consultant te werken.

Werken als strategieconsultant

George van der Schoor, een Associate bij het kantoor en een van de organisatoren achter de business course, legt uit: “Tijdens The Expedition simuleerden we de eerste twee jaar als consultant bij Oliver Wyman. De studenten ervoeren alle dimensies van onze dagelijkse activiteiten binnen een avontuurlijke setup: real-life problemen oplossen, teambuilding, training, goed eten en veel plezier.”

Oliver Wyman - The Expedition

De doelgroep van de business course van Oliver Wyman bestaat uit studenten van Nederlandse en Belgische universiteiten, die verwachten af te studeren in 2019 of 2020 en die interesse hebben in het oplossen van complexe en analytische bedrijfsvraagstukken. Om in aanmerking te komen voor deelname, gold een strenge selectieprocedure, waarbij uiteindelijk slechts 20 topstudenten werden uitgekozen.

Volgens een van de deelnemers aan The Expedition, Isa Ruscher, kwam de business course zeer dicht in de buurt van de diversiteit die van werken binnen consultancy mag worden verwacht: “Wat ik waardeerde aan The Expedition was dat het zo divers en hands-on was – met mijn team werkte ik aan drie cases voor drie verschillende sectoren.” Zij voegt toe: “Ik heb zeer veel geleerd, maar het voelde niet als leren, het was gewoon allemaal erg leuk.”

Bragg vult aan dat vooral de complexe maar leerzame case hem is bijgebleven. “We hadden een unieke case – zoiets hadden we nog niet eerder meegemaakt.” Een andere deelnemer, Jochen Schuler, wijst ten slotte op de “geweldige teambuilding-ervaring” die hij heeft gehad: “Het was uniek en ik heb er erg van genoten.” Als het aan Van der Schoor ligt, dan komt er ongetwijfeld weer een volgende editie van The Expedition. “Ik kan niet wachten tot de editie van volgend jaar.”

Oliver Wyman

Met wereldwijd 5.000 werknemers in dienst, is Oliver Wyman een van de vijf grootste strategische adviesbureaus ter wereld. Het advieskantoor is actief in meer dan vijftig steden in bijna dertig landen.

Het Nederlandse kantoor in Amsterdam, dat werd opgericht in 2013, telt een team van ruim 40 consultants. Het bureau werkt voor klanten in verschillende sectoren, in het bijzonder voor organisaties in financial services, consumer goods, retail, energie en transport. Oliver Wyman ondersteunt klanten onder meer bij het optimaliseren van hun strategie, bedrijfsvoering, risk management en innovatie.

Het Amsterdamse kantoor van Oliver Wyman werft gedurende het jaar continu young professionals voor stages en startersfuncties.