MOJEO en Synergio werken samen voor agile transformaties

03 juli 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Maastrichts projectmanagementbureau MOJEO is een samenwerking aangegaan met Synergio, een bureau gespecialiseerd in agile werken. 

Sinds de oprichting vijf jaar geleden, richt MOJEO zich op het uitvoeren van programma’s en projecten met een focus op transities met een IT-component. Het Limburgse bedrijf is de afgelopen jaren sterk gegroeid tot een team van achttien projectmanagers, een prestatie die hen vorig jaar een FD Gazellen Award opleverde. 

Agile neemt vlucht

Een van de snelst groeiende specialismen waarmee het bedrijf actief is, is agile, dat de afgelopen periode is verworden tot een van de meest gebruikte methodieken in de bedrijfswereld. Met van oorsprong zijn wortels in de IT-wereld, wordt agile vandaag de dag toegepast door organisaties van iedere omvang om de manier van werken te versnellen, risico’s op te knippen door snellere levering en om samenwerking tussen teams en afdelingen te verbeteren.

De intrede van agile in de wereld van programma- en -projectmanagement betekent dat projectmanagementbureaus zoals MOJEO moeten beschikken over de juiste expertise op het gebied van agile, om klanten optimaal te kunnen bedienen. “We helpen momenteel al een aantal relaties met een transitie naar werken volgens de agile principes. Omdat onze relaties steeds meer de voordelen van agile inzien, neemt de vraag naar dergelijke skills toe”, zegt Luc Moens, oprichter van MOJEO. 

MOJEO en Synergio werken samen voor agile transformaties

Dit vormde de aanleiding voor Moens om op zoek te gaan naar een samenwerkingspartner op dit vlak. “We zochten een partner die ons kon versterken met de resources die de verschillende Scaled Agile Framework [SAFe] transities kunnen begeleiden.” Die zoektocht leidde MOJEO naar Synergio, een zakelijke dienstverlener uit Vught die advies, detachering en training op het vlak van agile en lean aanbiedt. 

Het partnership houdt in dat MOJEO gespecialiseerde SAFe-rollen zal leveren – zoals Scrum Masters, Release Train Engineers, Solution Train Engineers en Product Managers – voor de transformaties die Synergio begeleidt. “Hiermee kunnen we onze relaties nog beter begeleiden bij de uitvoering van programma’s.” Samen hebben de twee bureaus hierdoor de beschikking over zo’n twintig SAFe gecertificeerde medewerkers in verschillende rollen.

Uitwisselen van kennis en expertise

Naast het leveren van de benodigde resources, ziet Moens nog andere voordelen binnen de samenwerking. “De rol van een projectmanager zien wij steeds meer veranderen door de toename van agile werken. Door het uitwisselen van kennis en expertise blijven MOJEO-werknemers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het agilevak, en hebben we allebei een enorme drive en passie voor ons vakgebied, en daarmee het helpen van klanten.” 

Edwin Schumacher, de oprichter van Synergio en zelf ook een certified SAFe 4 Program Consultant (SPC4) en Release Train Engineer (RTE), wijst op het vergelijkbare DNA van de twee partijen. “We lijken qua karakter en cultuur ook heel erg op elkaar. We hebben dezelfde filosofie, zijn allebei geen cv-schuivers, en hebben allebei een enorme drive en passie voor ons vakgebied en onze klanten.”