CEO Capabel levert interim-directeuren aan middelgrote bedrijven

24 mei 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

CFO Capabel, een adviesbureau dat klanten ondersteunt met consultancy- en interimdiensten binnen het financiële domein, heeft met de  oprichting van CEO Capabel een evenknie voor strategische en management-vraagstukken gelanceerd. “CEO Capabel levert door de wol geverfde interim-directeuren op zowel fulltime als parttime basis.” 

Het nieuw opgerichte CEO Capabel richt zich op middelgrote (familie-)bedrijven die ondersteuning zoeken wanneer ze bijvoorbeeld te maken hebben met: een strategische heroriëntatie, crisissituaties, veranderingstrajecten, reorganisaties, noodopvolgingsvraagstukken, overbruggingsmanagement of groeistagnatie. 

Ervaren groep van bestuurders en interimmers

Om tot de oprichting te komen, is een groep van vijf ervaren bestuurders en interim managers bij elkaar gebracht. Elk van hen heeft uitgebreide ervaring met het leiden van middelgrote organisaties. Het betreft de volgende professionals: Martin Koppelaar (Partner), Peter Waterman (Partner), John-Harold Every (Partner), Harjo Maat (Partner) en Kees Gordijn (Partner). Elk van deze experts kan bogen op ruime ervaring, opgedaan binnen uiteenlopende sectoren, waaronder de bouw, handel, industrie, financiële sector, retail en vastgoed.

CEO Capabel levert interim-directeuren aan middelgrote bedrijven

Volgens de groep ervaren bestuurders, onderscheidt CEO Capabel zich in de markt door zijn bewezen trackrecord van zijn interimmers, de flexibiliteit van de dienstverlening en de sterke combinatie van financiële vaardigheden. “Al onze interim-directeuren hebben ook ervaring als CFO, zodat in onze aanpak altijd sprake is van een gedegen financieel fundament.”

Verder maakt CEO Capabel gebruikt van een “bewezen aanpak”, zoals het bureau omschrijft. “CEO Capabel hanteert in haar aanpak het gedachtegoed van Verne Harnish, de ‘Groei-goeroe’. Het is een praktische en gedegen methode om een langetermijnstrategie op te zetten en die vervolgens terug te brengen tot wat de organisatie het komend kwartaal moet doen. Deze aanpak is een combinatie tussen effectiviteit (met de juiste mensen de goede dingen doen) en efficiency (de dingen goed doen). Vragen die daarbij centraal staan zijn: ‘Hoe kan ik mijn organisatie laten groeien?’ of ‘Hoe richt ik mijn organisatie in voor duurzame en constante groei?’” 

"De aanpak voorziet in een vaste structuur, een vaste ‘way of working’. Een discipline die elke dag gehanteerd wordt door alle medewerkers, waarbij iedereen de juiste dingen doet, op het juiste moment, op de juiste manier en richting de juiste cijfers."

CFO Capabel werd opgericht in 2016 en helpt bedrijven hun financieel management te verbeteren, door middel van "een scherpe financiële analyse en begeleiding bij de implementatie”.