Jacco van den Berg commercieel directeur van Experis Ciber

17 mei 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

IT-dienstverlener Experis Ciber heeft de 54-jarige Jacco van den Berg benoemd tot commercieel directeur. 

Van den Berg maakt de overstap van IT-bedrijf Solipsisgroep, waar hij de afgelopen vijf jaar dezelfde rol bekleedde. Eerder in zijn loopbaan was hij eindverantwoordelijk voor sales, marketing en communicatie bij incassobureau Inkasso Unie en SAP-dienstverlener Ctac. Bij Atos en Capgemini, waar Van den Berg opgeteld meer dan twaalf jaar werkte, was hij vooral actief op het vlak van accountmanagement, business development en verkoop.

“Jacco heeft veel ervaring in de IT-branche”, zegt Tim Cobben, sinds augustus vorig jaar de algemeen directeur van Experis Ciber. “Met zijn jarenlange ervaring in digitale transformaties en expertise op het gebied van SAP-omgevingen is hij een ideale toevoeging aan ons huidige team.”

Jacco van den Berg commercieel directeur van Experis Ciber

Experis Ciber is actief op het vlak van IT-advies, realisatie en beheer, en staat bekend om zijn SAP-dienstverlening. Het bureau heeft de ambitie om de komende periode te groeien, door het verzilveren van de kansen op de ERP-markt. Steeds meer bedrijven voeren als onderdeel van hun digitale transformaties veranderingen door in hun ERP-omgevingen.

Volgens recent onderzoek maakt tweederde van Nederlandse bedrijven met meer dan 50 medewerkers gebruik van een ERP-systeem. SAP is in ons land marktleider met een aandeel van zo’n 20%, gevolgd door Microsoft en Exact. 

Over de keuze voor Experis Ciber (onderdeel van Experis, het IT-merk van ManpowerGroup) zegt Van den Berg: “Organisaties moeten hun business- en verdienmodellen steeds toesnijden op de nieuwe mogelijkheden die technologische ontwikkelingen met zich meebrengen. De hele keten van opdrachtgevers en hun klanten, partners en eigen medewerkers moet wendbaar en snel reageren. Alles moet in één keer goed en transparant worden uitgevoerd. Experis Ciber ontwikkelt zich tot een wendbare organisatie met een operationele drive en een pragmatische kijk op IT.”