Rob Besten en Tim van Lohuizen supply chain adviseurs bij Groenewout

14 mei 2019 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Groenewout heeft twee young professionals aangetrokken: Rob Besten en Tim van Lohuizen. Tegenover Consultancy.nl vertellen de twee Supply Chain consultants waarom ze hebben gekozen voor het logistieke adviesbureau, dat zich richt op het ontwikkelen en implementeren van logistieke en supply chain-operaties. Zowel Besten als Van Lohuizen is inmiddels begonnen aan zijn eerste opdrachten voor Groenewout.

Rob Besten maakt sinds maart van dit jaar deel uit van het Groenewout-team van consultants. Besten is vanuit zijn opleidingsachtergrond – hij behaalde een bachelor in Econometrics & Operations Research en een master in Business Analytics & Operations Research aan de Universiteit van Tilburg – onder meer gespecialiseerd in modellering, operations research en logistieke optimalisaties. Met zijn specifieke expertise richt Besten zich vooral op projecten die verband houden met voorraadbeheer, magazijnontwerp en supply chain footprints.

Gevraagd naar zijn motivatie om zijn loopbaan te starten bij Groenewout, laat het jonge talent weten: “Mijn interesse voor Groenewout ontstond mede door de branche waar Groenewout in opereert. De supply chain- en logistieke vraagstukken, en daarbij het analyseren van logistieke data en logistiek puzzelen is in deze tijd uitdagend en interessant. Om op deze manier klanten te helpen een optimale en/of efficiëntere oplossing te creëren blijft voor elke klant apart een uitdaging. Het werken in projecten en de diversiteit die dat met zich meebrengt vind ik fijn.” 

Besten wijst ook op de goede reputatie van Groenewout, die het bureau volgens hem, mede door zijn grote en stabiele klantenportfolio, in de markt geniet. “Dit heeft zeker geholpen voor de keuze voor Groenewout. Daarbij vind ik het heel prettig dat Groenewout qua personeel niet extreem groot is, waardoor de lijntjes binnen het bedrijf erg kort zijn wat een fijne organisatie en communicatie tot gevolg heeft.” De kersverse adviseur heeft bij Groenewout zijn eerste opdracht er inmiddels op zitten: “Ik heb een tendersupport voor een bekende logistieke dienstverlener afgerond en ik houd mij nu bezig met een haalbaarheidsstudie voor een bekende retailer in Nederland.”

Rob Besten en Tim van Lohuizen supply chain adviseurs bij Groenewout

Tim van Lohuizen sloot zich afgelopen januari aan bij Groenewout als Supply Chain Consultant, na het behalen van een master in Industrial Engineering en in Manufacturing Systems Engineering aan de Technische Universiteit Eindhoven. Net als zijn collega Rob Besten heeft ook Lohuizen uitgebreide kennis van modelleren, operations research en logistieke optimalisaties.

Van Lohuizen vertelt hoe zijn keuze voor Groenewout ontstond tijdens zijn studie. “
Gedurende mijn opleiding op de TU/e (Operations Management & Logistics) realiseerde ik me dat ik veel affiniteit heb met het analyseren van data en processen. In het bijzonder vond ik het interessant om de link te leggen tussen deze analyses en de fysieke operaties bij (verschillende) bedrijven. Door voor Groenewout te kiezen kreeg ik de kans om precies dit te doen en ook nog eens bij een reeks hele diverse bedrijven.” 

De jonge adviseur vindt het “geweldig om (met name) slimme en geautomatiseerde systemen te zien en daaraan te rekenen” en stelt dat Groenewout het ideale bedrijf is om dat te kunnen doen. Van Lohuizen: “Groenewout is een consultancybureau met een duidelijke focus waardoor het bedrijf een middelgrote omvang heeft waarbinnen alle kennis en expertise volop aanwezig is. Gezien de overzichtelijke organisatie en korte lijnen kun je direct meedraaien in projecten met een serieuze rol, waardoor het werk mij in ieder geval enorm boeit.”

Zijn eerste opdracht bij Groenewout heeft Van Lohuizen zo goed als afgerond. Hij werd ingezet bij een e-commerce-bedrijf dat primair opereert in de Amerikaanse markt en nog beperkt in Europa. Het project, zo legt Van Lohuizen uit, ging over het onderzoeken van een aantal ‘operating reference models’ voor de toekomstige warehouses in diverse Europese landen. “De verschillende onderzochte modellen moesten geëvalueerd worden op een aantal criteria (waaronder natuurlijk kosten) om tot een advies te komen.”

Hij licht verder toe: “Bij de verschillende operating reference models moet je denken aan een aantal facetten zoals ‘manueel vs. automatisering en in welke mate?’; ‘processen’; ‘vierkante meters’; ‘inschatting van OPEX en CAPEX’; en ‘key drivers’. Om tot een antwoord te komen is er een zeer gedetailleerd model gemaakt in combinatie met data-analyses, om door te rekenen hoe het er op een conceptueel niveau uit komt te zien. Deze klus is inmiddels zo goed als klaar.”

Door de komst van de twee jonge adviseurs groeit het team van Groenewout naar circa 25 professionals. Alain Beerens, Managing Director bij Groenewout toont zich verheugd over de versterking van het team en zegt over de nieuwe aanwinsten: “Zowel Tim als Rob beschikt over een sterk analytisch vermogen dat bij ieder logistiek of supply chain-vraagstuk van belang is. Beiden zijn pragmatische professionals die perfect aansluiten bij Groenewouts multidisciplinaire team van adviseurs.”