Het leven van een S&O trainee bij Deloitte Consulting

06 mei 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Merel Leeuw is trainee in de Strategy & Operations-praktijk van Deloitte Consulting. “Na ongeveer een jaar werkzaam te zijn geweest in de luchtvaartindustrie, werd het tijd voor iets nieuws. Ik wilde graag bij Deloitte Consulting werken, maar vond het lastig te bepalen bij welke afdeling dan precies. Het Strategy & Operations (S&O)-traineeship was daarom perfect voor mij!”

The Strategy & Operations-praktijk van Deloitte Consulting bestaat uit verschillende afdelingen (service lines in Deloitte-jargon) die klanten helpen bij het opstellen van strategische plannen, het uitvoeren daarvan en het optimaliseren van de bedrijfsvoering.

“In september 2018 ben ik samen met vijf andere trainees gestart bij Deloitte, verspreid over de afdelingen Business Model Transformation (BMT), Operational Excellence (OE) en Supply Chain Strategy (SCS). Als S&O-trainee werk je namelijk bij elk van deze drie service lines voor een periode van zes maanden.” 

“Als S&O-trainee werk je bij drie service lines voor een periode van zes maanden. In korte tijd doe je een basis kennis op, en zie je veel verschillende soorten bedrijven.”

“De eerste zes maanden heb ik bij de service line Operational Excellence gewerkt. Binnen Operational Excellence ligt de focus op het inrichten en optimaliseren van operationele processen, onder andere door het toepassen van innovatieve technologieën zoals robotics en intelligent automation. Tijdens mijn eerste project heb ik dan ook zelf een robot gebouwd! In deze zes maanden heeft tevens ‘Consulting in the snow’ plaatsgevonden, de jaarlijkse Consulting-skireis, waarbij we met meer dan 500 collega's naar Oostenrijk zijn afgereisd. Een onwijs leuke manier om je collega's op een informele manier te leren kennen.”

Na het eerste half jaar was het tijd voor Leeuw om de overgang te maken naar een nieuwe service line, Business Model Transformation. “In het begin best spannend, maar ik was al snel gewend aan dit nieuwe team. BMT richt zich op de grote transformaties en helpt klanten met het vertalen van hun strategische doelstellingen in het ontwerp van hun toekomstige organisatie. Momenteel zit ik dan ook samen met een multidisciplinair team op een opdracht bij één van de grote ministeries.”

“Vanaf september zal ik starten bij Supply Chain Strategy. Van mijn mede-trainees heb ik al mooie verhalen gehoord over interessante projecten en de service line trip naar Barcelona, dus ik ben benieuwd!” 

Op de vraag wat het grootste voordeel is van het S&O-traineeship van Deloitte, zegt Leeuw: “Dat je in korte tijd ontzettend veel mensen leert kennen, wat natuurlijk heel erg leuk is, maar voor een netwerkorganisatie als Deloitte ook een enorm pluspunt. Daarnaast krijg je extra trainingen en coachsessies, doe je in korte tijd brede basiskennis op, en zie je veel verschillende soorten bedrijven!” 

Afgelopen jaar werd Deloitte verkozen tot het beste consultancybureau van ons land voor starters en young professionals.