Aon benoemt Chief Transformation Officer: Marleen Lemmens

30 april 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Om zijn commitment in het transformatie vakgebied verder te onderstrepen heeft Aon een ervaren professional aan boord gehaald: Marleen Lemmens. Vanuit haar rol als Chief Transformation Officer (CTO), zal de voormalig Aegon directeur de verzekerings- en risicomakelaar gaan loodsen door het alsmaar sneller veranderende en complexe marktlandschap.

“Ik kijk ernaar uit bij Aon te komen werken. De pragmatische, hands-on en commercieel gedreven bedrijfscultuur spreken mij enorm aan. Ik ga graag samen met mijn nieuwe collega’s aan de slag om de positie van Aon op zowel de zakelijke als de particuliere markt nog meer te verbeteren en te versterken ter voorbereiding op verdere groei in Nederland”, zegt Lemmens in een reactie op haar aanstelling. Marc van Nuland, Country Manager Aon Nederland is blij met de nieuwste personele aanwinst. “Marleen is een ambitieuze en energieke professional die met haar resultaatgerichte en no-nonsense aanpak een aanwinst is voor Aon.”

In haar nieuwe functie wordt Lemmens verantwoordelijk voor het efficiënter en effectiever organiseren van de operationele processen van de verschillende bedrijfsonderdelen van Aon, een groot verzekeringsmakelaar en advieskantoor met in ons land zo’n 2.600 medewerkers verspreid over 15 locaties. Wereldwijd telt Aon meer dan 50.000 medewerkers in ruim 120 landen, die onder meer consultancydiensten leveren op het gebied van risico, verzekeringen, pensioen en welzijn.

Aon benoemt Chief Transformation Officer: Marleen LemmensLemmens gaat zich in de rol van CTO richten op het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening aan klanten en het beter faciliteren van medewerkers. De focus komt daarbij te liggen op innovatie en digitalisering. Daarnaast zal Lemmens ook een belangrijke rol spelen bij de succesvolle afronding van de integratie van UMG (Unirobe Meeùs Groep) in Aon. Met de benoeming van Lemmens zal de directie van Aon Commercial Risk, Health & Affinity (CRH&A) bestaan uit de volgende directieleden: Marc van Nuland, country manager Aon Nederland & CEO van Aon CRH&A; Coen Mom, Chief Affinity & SME; Ron Gardenier, Chief MGA; Michiel van Meer, CHRO; Stefan Weda, CCO; Hans Groot, CBO; Rogier Sparreboom, CFO; en Marleen Lemmens, CTO

Met de aanstelling van Marleen Lemmens haalt Aon meer dan 25 jaar ervaring in de financiële dienstverlening op het gebied van operations, het transformeren van bedrijfsonderdelen en procesoptimalisaties in huis. In haar meest recente rol is ze meer dan tien jaar werkzaam geweest bij verzekeraar Aegon, in haar laatste rol als Directeur Leven. In die rol stelde ze een strategische herijking op, die voor het levensbedrijf werd uitgevoerd. In een eerdere rol is Lemmens als Directeur Schade Zakelijk verantwoordelijk geweest voor de verkoop van de zakelijke schadeportefeuille van Aegon naar Allianz. 

In haar vroege loopbaan is Lemmens actief geweest als Senior Management Consultant bij KPMG Consulting, waar ze aan diverse projecten op het gebied van financiën en risicomanagement heeft bijgedragen. Die opgedane kennis paste ze vervolgens toe binnen Robeco als Hoofd Operational Risk Management en bij Aegon als Chief Internal Audit. Lemmens is tevens voorzitter van het audit & compliance committee bij Saipem, een Italiaanse oliemaatschappij.

“Marleen is een ambitieuze en energieke professional die met haar resultaatgerichte en no-nonsense aanpak een aanwinst is voor Aon. Wij wensen haar veel succes toe bij deze nieuwe rol binnen de directie van Aon Commercial Risk, Health & Affinity”, laat Van Nuland tot slot weten.