Gupta Strategists business course: werken aan betere zorg in Afrika

12 april 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Aankomende maand organiseert Gupta Strategists weer een business course voor academische studenten. De deelnemers zullen strategisch advies geven aan PharmAccess, een organisatie die zich inzet voor het toegankelijker maken van zorg in Oost-Afrika. 

Gupta Strategists is een strategisch adviesbureau voor organisaties in de zorgsector, in binnen- en buitenland. Het bureau levert opdrachtgevers praktische oplossingen en innovatieve ideeën voor complexe vraagstukken, op basis van fact based onderzoek en advies en actuele inzichten in de markt.

Tijdens de jaarlijkse Gupta Strategists Business Course krijgen ambitieuze masterstudenten met een interesse in de zorgsector inzicht in strategy consulting binnen de zorg en kunnen zij kennis maken met de consultants van Gupta Strategists. Tijdens het event mogen zij zich bovendien storten op een pittige strategy consulting case, waarin ze voor een organisatie binnen het zorglandschap een strategie mogen uitwerken. 

Toptalent werkt aan zorgstrategie Oost-Afrika in business course Gupta Strategists

Toegankelijke zorg in Oost-Afrika?

De business case waaraan de studenten komende 16 mei zullen gaan werken, is afkomstig van PharmAccess – een zorgorganisatie stelt zich ten doel gezondheidszorg voor iedereen toegankelijker te maken – en zal gecentreerd zijn rondom de zorgmarkt in Oost-Afrika. Zorg is in Oost-Afrika totaal anders georganiseerd dan in Nederland. In Oost-Afrika zijn mensen zelden verzekerd, waardoor ze zorgkosten uit eigen zak moeten betalen. Vaak hebben ze daarbij hulp nodig van familie, vrienden of goede doelen. Een ander opvallend verschil: betalingen verlopen in Oost-Afrika niet alleen per bank of contant, maar ook via een sms-systeem met je mobiele telefoon.

In 2016 heeft PharmAccess in Oost-Afrika een mobiel betalingsplatform voor zorg gelanceerd. De gegevens van de sms-betalingen voor zorg gebruiken ze om patiënten, zorgverleners en eventuele geldschieters direct inzicht te geven in de geleverde zorg. Daarmee wil PharmAccess binnen enkele jaren de zorgmarkt in Oost-Afrika veranderen en zo de waarde van zorg verhogen.

Gedurende de business course zullen de teams samen werken aan een strategie, om bij te dragen aan het doel van PharmAccess. De deelnemers leren hoe het is om te denken en te werken als een strategieconsultant. Samen zullen ze hun keuze voor een bepaalde strategie moeten onderbouwen met gedegen analyses en deze strategie uitwerken tot een concreet actieplan, dat zij vervolgens zullen voorleggen aan het bestuur van PharmAccess.

Aanmelden

Masterstudenten kunnen zich tot uiterlijk 1 mei aanmelden voor de business course, door hun cv en cijferlijsten van vwo en universiteit op te sturen, samen met een korte motivatie waarom zij aan het event willen deelnemen. Vrijdag 3 mei zal Gupta Strategists de selectie van deelnemers bekendmaken. “De business course heeft een kleinschalig karakter met een beperkt aantal plaatsen om alle deelnemers goed te begeleiden en tot echte resultaten te komen. Daarom geldt een strenge selectieprocedure”, aldus het strategie adviesbureau.