Leonie Jansen en William Ponsteen naar Boer & Croon

08 april 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Boer & Croon heeft het team versterkt met twee nieuwe professionals. Leonie Jansen is aangesteld in de rol van Manager en William Ponsteen is gestart als Young Executive.

Leonie Jansen kan bogen op meer dan zeven jaar professionele ervaring in verschillende leidende rollen, als projectmanager, marketing- en salesmanager en managing director. Na het afronden van een master in Communicatie, volgde ze in Antwerpen een postgraduate master in Management. Gedurende die periode was ze als project- en performance manager werkzaam bij het Antwerp World Diamond Center. Daar was ze betrokken bij de ontwikkeling van een performance managementsysteem voor de branchevereniging van diamantairs in Antwerpen en ondersteunde ze de National Affairs-afdeling. 

Terug in Nederland besloot ze aan de slag te gaan voor het familiebedrijf (Parnassia Food), waar ze in de rol van Adjunct Directeur verdere ervaring opdeed in bedrijfsvoering. Ze was verantwoordelijke voor key retail- en groothandelketens in Nederland en Noordwest-Europa en voor de ontwikkeling van nieuwe merken, foodconcepten en private label-innovaties. Ook hield ze zich bezig met consumenten- en B2B-marketing, en heeft ze als Managing Director leidinggegeven aan een van de bedrijfsonderdelen, een online groothandel met grondstoffen voor gespecialiseerde foodservice-klanten. Vanuit die rol hield ze zich onder meer bezig met het beoordelen en herzien van de bedrijfsvoering. Daarbij lag de focus op het realiseren van kostenbesparing en efficiëntie en op het stroomlijnen van processen en het grondig herzien van de branding.

“Leonie is een strategisch, analytisch en pragmatisch professional met bewezen ondernemerservaring in de foodbranche. Ze is multidisciplinair, op de toekomst en op vooruitgang gericht en gefocust op het duurzaam en efficiënt veranderen van organisaties, van binnenuit. Haar ervaring en ondernemende karakter vinden een mooie aansluiting bij de rol van Manager bij Boer & Croon”, laat het managementbureau weten in een reactie op haar aanstelling.Leonie Jansen en William Ponsteen naar Boer & Croon

William Ponsteen maakt deel uit van het Young Executiveteam van Boer & Croon, hij volgt een driejarig ontwikkelprogramma met een sterke focus op persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ponsteen rondde aan de Erasmus Universiteit een dubbele bachelor in Economie en Recht af en specialiseerde zich vervolgens met een dubbele master in Financial Economics en Ondernemingsrecht. Tijdens zijn studie heeft hij brede ervaring opgedaan bij studentenorganisaties In Duplo en AIESEC Vale (Brazilië), en als Law Assistant op de corporate-afdeling binnen advocatenkantoor De Brauw Blackstone Westbroek.  

Daarnaast is hij binnen de Erasmus Universiteit op verschillende manieren actief geweest. Zo fungeerde hij als ambassadeur, mentor en student-assistent academische vaardigheden, in het kader van de opleiding Economie & Bedrijfseconomie. Ook was hij External Relations Officer van de commissie voor de viering van het honderdjarig bestaan van de Erasmus School of Economics.

“Kenmerkend aan William is zijn resultaatgerichtheid. Met zijn empathisch vermogen en door zijn constructieve manier van communiceren vindt hij snel aansluiting bij anderen om zo op een efficiënte manier tot het beste resultaat te komen”, aldus Boer & Croon over de kersverse Young Executive.