IT's Teamwork en BOC-Kennisgroep bieden samen BusinessITScan aan

02 april 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

IT’s Teamwork en BOC-Kennisgroep hebben de handen ineengeslagen. De twee bedrijven bieden sinds kort samen de BusinessITScan aan. Met de zelfservice-clouddienst kunnen organisaties op een laagdrempelige manier in kaart brengen hoe het gesteld is met hun automatisering en bedrijfsvoering. De experts van BOC-kennisgroep kunnen vervolgens helpen eventuele pijnpunten aan te pakken. 

Bedrijven ontkomen er vandaag de dag niet meer aan mee te gaan in de nieuwste technologische ontwikkelingen. Tegelijkertijd lopen digitale transformaties niet zelden uit op hoofdpijndossiers. De BusinessITScan die IT’s Teamwork en BOC-Kennisgroep aanbieden moet organisaties helpen dergelijke problemen te voorkomen of verhelpen. Met de door IT’s Teamwork ontwikkelde tool kunnen bedrijven zonder gebruik te hoeven maken van een langdurig en kostbaar consultancytraject zien hoe het is gesteld met hun IT, hun bedrijfsvoering en de mate waarin deze op elkaar aansluiten.

Medewerkers kunnen de scan online invullen. Zo worden meningen en feiten verzameld over de IT-tevredenheid van de organisatie, en krijgen bestuurders inzicht in de prioriteiten, kansen en risico’s in de bedrijfsvoering en het IT-landschap. In de scan wordt gekeken naar zes IT-succesfactoren: partnership, IT financiële zaken, IT-stabiliteit, IT-continuïteit, bijdrage aan productiviteit en bijdrage aan innovatie.

IT's Teamwork en BOC-Kennisgroep bieden samen BusinessITScan aan

“Er bestond geen methode waarmee business en IT worden samengebracht én er was nog geen tool waarmee sterkte en zwaktes samenhangend worden doorgemeten. Met de uitkomsten van de scan kunt je direct actie ondernemen en je digitale strategie uitstippelen”, stelt Anton Dijkhuis, directeur van IT’s Teamwork. “In de BusinessITScan combineren we doelbewust heel veel praktijkkennis over organisatievernieuwing, met de essentie van bewezen methodes zoals ITIL, Prince2, COBIT en ISO27002. Ook de stand van zaken van de AVG en IT General Controls wordt vastgesteld.” 

Inmiddels hebben verschillende organisaties – waaronder Asics, Shoeby, Van der Linden Transport, Low&Bonar en Nedmag – gebruikgemaakt van de tool. “Het enthousiasme bij organisaties die de tool gebruiken is groot, omdat het de digitale transformatie versnelt: eenvoudig, agile en zonder risico’s”, aldus Dijkhuis, die toevoegt dat de oplossing organisaties realtime een terugkoppeling en concrete adviezen geeft: “De adviezen worden geprioriteerd in de geïntegreerde prioriteitenmodule, en gekoppeld aan actiehouders. Dat maakt het doorvoeren van transformatieplannen extra eenvoudig. Daarbij worden desgewenst actuele best practices en templates aangereikt.”

Indien de scan laat zien dat er nog een grote kloof te dichten is, kan de hulp worden ingeschakeld van BOC-Kennisgroep. De in Bennekom gevestigde netwerkorganisatie bestaat uit zelfstandig werkende consultants en trainers met een diversiteit aan expertises op gebieden als business development, facility management, marketing & communicatie en business coaching.