Omzet van accountant en adviseur De Jong & Laan gestegen

28 maart 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Accountants- en adviesorganisatie De Jong & Laan heeft het afgelopen jaar zijn omzet met ongeveer 2% zien toenemen, naar in totaal €64,7 miljoen. 

De stijging is autonoom gerealiseerd en is gebaseerd op gecorrigeerde omzet. Afgelopen jaar verkocht De Jong & Laan zijn recruitmenttak, die goed was voor een omzet van ongeveer €1,2 miljoen. “De dienstverlening paste niet meer goed in de strategische visie, waardoor de Jong & Laan besloot ermee te stoppen”, aldus Roland Ogink, een van de drie directieleden in een persverklaring.

Wijzend op de kernactiviteiten van het bedrijf, geeft Ogink aan: “We zijn een MKB-accountants- en advieskantoor. Zorgen dat onze klanten hun administraties en processen op orde hebben, inzicht hebben in hun cijfers, voldoen aan wet- en regelgeving en kansen benutten om te groeien en te verbeteren: dat is waar we dagelijks mee bezig zijn.” Belangrijke diensten die het kantoor aanbiedt zijn onder andere accountancy, audit, belastingadvies, corporate finance, bedrijfsadvies, subsidieadvies, IT-advies en familieadvies. 

Ogink: “Ik geloof daarbij in de kracht van multidisciplinaire samenwerking bij klanten. Breed zicht houden op de ontwikkelingen en activiteiten van een klant, korte lijnen en elkaar aanspreken op verantwoordelijkheid. Samenwerken met respect voor ieders expertise en met waarborging van onze onafhankelijkheid.”

Omzetontwikkeling van De Jong & LaanDe directeur voegt verder toe dat hij er trots op is dat het bedrijf opnieuw een hoge medewerkerstevredenheid geniet. “De algemene tevredenheid in 2018 was maar liefst 92%. Een uitkomst om trots op te zijn. Ook nieuwe medewerkers ervaren de sfeer en cultuur bij de Jong & Laan als positief.”

Voor het huidige boekjaar geeft de directie aan, dat hoewel de praktijk soms weerbarstig kan zijn, vooral in het accountancylandschap, “we een grote ontwikkeling doormaken en er van overtuigd zijn dat we op de goede weg zijn”. Een van de belangrijkste pijlers voor de komende maanden is het investeren in technologie, vertelt Ogink: “De voortschrijdende technologie zorgt voor een wereldwijde transformatie van de wijze waarop we leven en werken. Die transformatie betekent dat onze klanten, maar ook wij moeten veranderen. We moeten meegaan in de steeds verdergaande digitalisering. Met onze afdeling IT advies hebben we alle kennis in huis om daarop in te spelen.” 

Met een omzet van €64,7 miljoen behoort De Jong & Laan tot een van de 15 grootste accountantskantoren van Nederland.