HR-adviesbureau DNLA zoekt nieuwe partner in Nederland

13 maart 2019 Consultancy.nl

DNLA, een internationaal HR-adviesbureau gespecialiseerd in psychometrie, is op zoek naar een nieuw Nederlands lid voor zijn partnernetwerk. De eigenaren van de Nederlandse tak van het netwerk gaan in de komende twee tot drie jaar met pensioen, waardoor het corporate-team van DNLA zoekt naar een opvolgende partij. 

De aanpak van DNLA – dat staat voor ‘Discovering Natural Latent Abilities’ – wordt momenteel gebruikt door bedrijven en middelgrote organisaties in meer dan twintig landen, voornamelijk in Europa en het Midden-Oosten. De benadering, ontwikkeld in de late jaren achtig van de vorige eeuw in Duitsland, helpt organisaties, teams en individuen hun vaardigheden en capaciteiten te beoordelen en biedt vervolgens kaders en hulpmiddelen voor het ontwikkelen van deze vaardigheden. 

De gepatenteerde benadering bouwt voort op het paradigma dat het succes van ondernemingen hoofdzakelijk wordt bepaald door menselijk kapitaal. “Hun ideeën, betrokkenheid en motivatie zijn de sleutel tot het succes van organisaties”, zegt Richard Shearing van Anodos Discovery, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde partner van DNLA. “Daarom loont het om op verschillende manieren te investeren in de ontwikkeling van werknemers, om zo hun kwalificaties en motivaties te verbeteren.” 

Met zijn aanpak voegt DNLA zich bij een cluster van deskundige onderzoeks- en adviesbureaus die pleiten voor de strategische voordelen van capaciteitsopbouw. Recente studies van onder meer McKinsey & CompanyKorn Ferry en Mercer hebben allemaal het verband aangetoond tussen investeren in professionele ontwikkeling van medewerkers en hun productiviteit. Ook blijken investeringen in werknemers hand in hand te gaan met betere financiële resultaten.

DNLA in Nederland

In Nederland, een van de twaalf Europese markten waar DNLA momenteel actief is, heeft het bedrijf sinds de oprichting in 2003 meer dan 2.000 DNLA-beoordelingen en ‘debriefings’ uitgevoerd. De vestiging in ons land is inmiddels uitgegroeid tot een team van 40 geaccrediteerde consultants en werkt voornamelijk voor organisaties in de publieke sector, waaronder provincies, gemeenten en scholen.HR-adviesbureau DNLA zoekt nieuwe partner in NederlandEen van de belangrijkste projecten van het bedrijf in Nederland werd uitgevoerd in samenwerking met OMO Scholengroep Helmond, een groep van vier scholen waarop leerlingen van alle niveaus terechtkunnen. Als onderdeel van de strategie van de scholengroep om zijn personeel voor te bereiden op het veranderende vaardighedenlandschap – lees: ‘21st century skills’ – riep het managementteam DNLA in om de soft skills van leraren en managers te beoordelen. De experts brachten vervolgens de vaardigheden in kaart die nodig zijn om vandaag de dag en in de toekomst succesvol te zijn. Op basis van de analyse van DNLA zijn actieplannen voor het verbeteren van allerlei soorten sociale competenties en managementvaardigheden ontwikkeld en uitgevoerd. 

Niet veel later trok het Nederlandse project de aandacht van de wereldwijde DLNA-groep. Zo sleepte het Nederlandse team een DNLA-Award in de wacht tijdens een jaarlijkse interne prijsuitreiking in Duitsland. “De prijs wordt uitgereikt aan partners en klanten die excelleren in de toepassing van de DNLA-methodiek en daarmee aantoonbare voordelen hebben gerealiseerd”, vertelt een woordvoerder van het adviesbureau

Op de uitkijk

De eigenaren van VOV Consultancy – een belangrijke partner van DNLA in Nederland – naderen hun welverdiende pensioen, waardoor de zoektocht is gestart naar een nieuwe samenwerkingspartner. “We zijn op zoek naar opvolgers die onze activiteiten kunnen voortzetten met het team van bestaande partners, klanten en netwerken”, zegt Markus Gaugler, verantwoordelijk voor het internationale partnernetwerk van DNLA.

Hij geeft hierbij aan dat er veel ruimte is om te groeien naar nieuwe segmenten en markten. In het bijzonder kan daarbij worden gedacht aan segmenten als kleine bedrijven, familiebedrijven en corporates. Ook een verbreding van het toepassingsgebied van DNLA  biedt groeimogelijkheden: “In Nederland wordt DNLA momenteel bijna uitsluitend gebruikt voor coaching en persoonlijke ontwikkeling. In andere markten ondersteunt de organisatie slechts een derde van alle HR-processen zoals selectie, werving en interne beoordelingen voor plaatsing en loopbaanontwikkeling. Hier is dus nog veel ruimte voor groei”, zegt een persvoorlichter van DNLA. 

Deskundigen en HR-consultancybedrijven die zich als vertegenwoordiger bij het DNLA-netwerk wensen aan te sluiten, dienen een goede staat van dienst te hebben op het gebied van human resources en moeten bovendien beschikken over een netwerk in de mkb-sector. Voortbouwend op het netwerk en de ondersteuning van DNLA – denk aan methodologie, best practices, marketingondersteuning, online aanwezigheid en innovatie – wordt verwacht dat geïnteresseerden zich bezighouden met klantenactiviteiten, een netwerk van geaccrediteerde professionals onderhouden en daarnaast nieuwe aanbiedingen op de markt brengen. 

Partijen in Nederland die geïnteresseerd zijn in het verkennen van kansen met DNLA kunnen een e-mail sturen naar Markus Gaugler.


Meer nieuws over

×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup