Brexit Quick-Scan: laagdrempelige Brexit impact en hulp voor MKB

06 maart 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Boer & Croon heeft een zogeheten ‘Brexit Quick-Scan’ ontwikkeld. Het betreft een dienst die volgens het kantoor het midden- en kleinbedrijf (MKB) voorziet van laagdrempelige support bij het inzichtelijk maken van de impact van de aanstaande Brexit en de stappen die zij het beste kunnen zetten om zich hierop voor te bereiden.

“Wij bieden een laagdrempelige oplossing voor organisaties die bezorgd zijn over wat de mogelijke impact van de Brexit kan zijn op hun bedrijf”, zegt Jaap Heeringa, partner bij managementadviesbureau Boer & Croon. “Binnen één à twee dagen leggen wij de pijnpunten rondom Brexit bloot en kunnen ze vervolgens pragmatisch aanpakken en oplossen.”

Impact Brexit in kaart brengen

Met de nieuwe propositie biedt Boer & Croon ondersteuning, door eerst te kijken naar de impact van de Brexit op de business. Omdat de Brexit nog altijd met veel onduidelijk is omgeven, helpen de experts van Boer & Croon bij het helder uitdenken van diverse mogelijke scenario’s. Zo zijn de MKB-ondernemingen in kwestie goed voorbereid op de verschillende, mogelijke gevolgen van de Brexit vanaf 29 maart 2019, de dag waarop het Verenigd Koninkrijk (UK) de Europese Unie (EU) volgens de huidige planning verlaat. “We nemen de tijd om met een frisse en kritische blik onzekerheden binnen bedrijven helder te maken”, legt Heeringa uit.

Brexit Quick-Scan: laagdrempelige Brexit impact en hulp voor MKB

Boer & Croon helpt opdrachtgevers vervolgens met het pragmatisch aanpakken en oplossen van bottlenecks en andere voorbereidingsmaatregelen. De Brexit Quick-Scan van Boer & Croon wordt mogelijk gemaakt door de Management Solutions-tak van het managementbureau. De nieuwe propositie is in het leven geroepen in een tijd dat veel bedrijven sterk worstelen met de vraag hoe ze zich op de (mogelijke) Brexit dienen voor te bereiden.

Uit recent onderzoek van het NRC blijkt dat momenteel nog altijd 76% van industriële bedrijven in Nederland niet voorbereid is op een Brexit. En dat terwijl 68% van ondernemers die zaken doet met de UK zich zorgen maakt over de mogelijke extra administratieve rompslomp en kosten die de Brexit met zich meebrengt.

Om MKB-bedrijven financieel te ondersteunen bij hun voorbereidingen op de Brexit, heeft de Rijksoverheid een speciale subsidie gelanceerd. Ondernemers kunnen voor advies omtrent Brexit-voorbereidingen een subsidie aanvragen om tot 50% van de gemaakte kosten te dekken, tot 2.500 euro. Ondernemers maken hier tot dusver echter weinig gebruik van. Heeringa sluit af: “Voor onze Brexit Quick-Scan kan de subsidie worden aangevraagd.”