Arjen Hettinga neemt het roer over bij Merkle-dochter Oogst

19 februari 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Digital marketingbureau Oogst heeft een nieuwe leider aan het roer: Arjen Hettinga. Samen met Maurice Vriend vormt Hettinga het managementteam en beiden zijn nu verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van Oogst. 

“Oogst loopt als een Zwitsers uurwerk”, zegt Philip Spaas, die het bureau in 2004 samen met Nico Maessen oprichtte. Onder zijn leiderschap groeide Oogst uit tot een team van meer dan 70 professionals gespecialiseerd in digital marketing en analytics. Het bedrijf, dat is gevestigd in Amsterdam, werkt voor nationale en internationale klanten als de Goede Doelen Loterijen, Hema, Ohra, Beter Bed, Mazda, Corendon en de Nederlandse Spoorwegen.

De gestroomlijnde activiteiten van het bureau zijn volgens de medeoprichter voor een groot deel te danken aan Arjen Hettinga. Hij sloot zich in februari van 2008, vers uit de schoolbanken, aan bij Oogst: “Ik was net 24 jaar oud en bijna afgestudeerd en ging aan de slag bij Search Factory. Destijds hadden we zes collega’s”, herinnert Hettinga zich. 

“Arjen is strategisch en commercieel een stuwende kracht geweest achter de groei van het bedrijf. Ontzettend knap hoe hij dit samen met Maurice heeft gerealiseerd”, laat Spaas weten. Zelf gaat Spaas nu met een goed gevoel en vol vertrouwen genieten van zijn eigen volgende avontuur. Wat hij hierna precies gaat doen, laat hij niet doorschemeren, wel laat hij weten een sabbatical van een jaar in de planning te hebben zitten.

Arjen Hettinga neemt het roer over bij Merkle-dochter Oogst

Aan Hettinga de uitdagende taak om de ontwikkeling van Oogst verder vormt te gaan geven. “Ik heb veel zin om het stokje van Philip over te nemen en kijk ernaar uit om in deze rol met Maurice en het Oogst-team verder aan de Oogst organisatie binnen Merkle Nederland te bouwen”, aldus de kersverse bestuurder.

Na jaren van groei werd in mei 2011 de naam Search Factory gewijzigd naar Oogst. “De term ‘zoekmachine-marketing’ dekte niet meer het totale pakket aan dienstverlening. En met deze naam wilden we laten zien dat het vooral gaat om het behalen van online resultaat – een belofte waar we voor staan”, aldus Hettinga. 

Om dit zelf te beweren is één ding, maar wanneer klanten dezelfde feedback geven is dat een sterk signaal. Vorig jaar ontving het bureau dan ook een hoge mate van erkenning – in de categorie ‘Digital marketingbureaus’ én ‘Analytics & Optimalisatiebureaus’ van de Emerce 100-ranking, wist Oogst de eerste plaats in te nemen. Deze lijst wordt samengesteld op basis van de tevredenheid van klanten. “De kern van ons succes is altijd geweest om met getalenteerde collega’s te werken. We zoeken altijd de grenzen op van wat mogelijk is om klanten te helpen voorop te lopen in het relevant maken van digitale marketing”, zo verklaart Hettinga het succes. 

Vooruitkijkend geeft Hettinga aan dat de verdere ontwikkeling van een bureau nooit af is. “Ons doel is om hyper relevant te blijven voor talent en klanten.” De krachtenbundeling met Merkle biedt in die context vele mogelijkheden. Sinds eind 2017 behoort Oxyma tot Dentsu Aegis, dat het Nederlandse bureau integreerde binnen Merkle. Oogst was zelf in april 2016 door Oxyma ingelijfd. “Door toe te treden tot Merkle zijn we op een next level beland: met 330 collega’s in Nederland en 2.200 in EMEA profiteren we van elkaars expertise en talent, strategische partnerships, processen en klanten”, aldus Hettinga. 

Oogst is gevestigd in een door Rem Koolhaas ontworpen kantoor langs de A10. Het bureau deelt het kantoorgebouw met aFrogleap, dat ook onderdeel uitmaakt van Merkle. Hettinga sluit af: “De afgelopen elf jaar waren gaaf, hard werken, uitdagend maar bovenal een fantastische tijd van groei: groei van Oogst, de markt en persoonlijke groei voor het team en onszelf. Ik kijk met veel spanning, enthousiasme en vertrouwen uit naar wat nog komen gaat.” 

Gerelateerd: Oxyma mengt zich steeds vaker in de markt voor strategisch digitaal advies.