TU Delft geniet van nieuwe food & beverage corner

01 maart 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd

De faculteit van Techniek, Bestuur & Management (TBM) aan de TU Delft beschikt over een nieuwe food & beverage corner. Experts van Hospitality Group waren onder meer als ontwerper betrokken bij de herontwikkeling . 

De faculteit TBM van de TU Delft richt zich op onderzoek en onderwijs rondom technologische ontwikkelingen en bestuurs- en managementvraagstukken. Vanuit de TU Delft werd enige tijd geleden een programma opgestart voor de vernieuwing van de aanwezige horecagelegenheden en overige winkels nabij de TBM faculteit, zegt Edgar Seesink, Senior Consultant bij Hospitality Group: “Aan onze organisatie is vervolgens gevraagd om de bestaande ruimte te transformeren van een traditionele horecagelegenheid met lijnuitgifte naar een eigentijdse food & beverage corner met counterservice. Hiertoe hebben we een eisenprogramma opgesteld en een ontwerp gemaakt.”

TU Delft geniet van nieuwe food & beverage corner

Met hetzelfde aantal beschikbare vierkante meters is Hospitality Group erin geslaagd om meer zitgelegenheid en meer beleving te creëren, vertelt Seesink: “Dit is bijvoorbeeld gerealiseerd doordat de bereiding van voedsel plaatsvindt vanuit het uitgiftepunt. De producten worden vers bereid in het zicht van de gasten.” Een ander onderdeel in het ontwerp is het gebruik van duurzaam biologisch afbreekbare wegwerpartikelen, waardoor minder spoelkeuken nodig is. Deze vierkante meters zijn toegevoegd aan het zitgebied, aldus Seesink: “In de counter wordt met opzetapparatuur gewerkt, waardoor de counterindeling flexibel en eenvoudig is aan te passen aan het assortiment.”

Het zitgebied in de faculteit is momenteel verdeeld in drie zones, die afzonderlijk verschillende gevoelens moeten oproepen bij bezoekers. Seesink licht de werking van de zones toe: “Zo geeft één zone bezoekers een huiskamergevoel. Daarnaast is de nieuwe food & beverage corner niet alleen een plek waar studenten en medewerkers kunnen lunchen of koffie kunnen drinken, maar bovenal ook een aangename ontmoetingsplek, waar mensen kunnen overleggen en werken.” 

De Senior Consultant van Hospitality Group kijkt met een tevreden gevoel terug op de werkzaamheden: “Het eindresultaat is een populaire nieuwe food & beverage corner waarvan medewerkers en studenten de gehele dag door gebruik kunnen maken. In de ochtend kan men daar terecht voor een goede koffie tijdens en voor overleg, in de middag voor een salade met een broodje en na het laatste college is de plek geschikt om even na te praten en plannen voor de volgende dag te maken. Daarmee is de nieuwe food & beverage corner dé huiskamer van de TBM faculteit.”