Nieuw bureau Sk8 richt zich op het opschalen van mkb-bedrijven

14 februari 2019 Consultancy.nl

Nederland is een nieuw consultancybureau rijker: Sk8. Vanuit het nieuwe bureau helpt oprichter Jeroen Brem opdrachtgevers bij het verhogen van hun professionaliteit en het verbeteren van (financiële) resultaten. Daarbij vormt een combinatie van coaching, implementatie en consultancy de basis.

Jeroen Brem is een ervaren professional met een uitgebreid trackrecord en meer dan tien jaar ervaring in de automotive-branche, in diverse sales- en marketing management-rollen van Europese hoofdkantoren en importeurs. Hij blikt terug: “Daarmee heb ik het spel geleerd van hoofdkantoor en dochterbedrijven en importeurs en hoe je in grote en middelgrote organisaties het verschil kan maken door goed te begrijpen hoe een organisatie functioneert.” 

In zijn professionele loopbaan is Jeroen onder meer werkzaam geweest voor Mitsubishi, Hyundai en Nissan. Ook deed hij meer dan tien jaar ervaring op bij een internationale scale-up; Boska Holland, in de rol van Commercieel en Algemeen Directeur. “Dit was echt mooi; kansen zien, dingen doen, dingen ook fout doen, leren van je fouten en weer doorpakken”, vertelt hij. 

Het was in die periode dat Jeroen met Boska als een van de eerste bedrijven werkte met de Rockefeller Habits-methode, een managementmodel voor snel groeiende bedrijven voor het nemen van strategische en operationele beslissingen. Jeroen: “Zelf heb ik vanuit de praktijk mogen ervaren hoe effectief deze methode is, mits gecombineerd met goed en effectief leiderschap. Boska is in de afgelopen jaren sterk gegroeid, het merk is duidelijk neergezet en is internationaal uitgebouwd naar onder andere de VS, Duitsland, Frankrijk, België en de UK.”

Nieuw bureau Sk8 richt zich op het opschalen van mkb-bedrijven

Sk8

Met het succesvolle groeitraject in het geheugen besloot Jeroen in augustus van 2018 om het ondernemersavontuur op te zoeken en zijn opgedane kennis en vaardigheden ten dienste te stellen van andere bedrijven. Gevraagd naar zijn beweegredenen om Sk8 op te richten, vertelt hij: “De wens om te ondernemen komt uit mijn drive naar vrijheid en onafhankelijkheid in werken en vooral ook denken. In mijn huidige rol is juist dat onafhankelijke denken wat waarde toevoegt bij mijn klanten, dit leidt tot nieuwe inzichten, waardoor weer andere mogelijkheden ontstaan en weer beweging in een organisatie en/of ondernemer komt. Daarnaast wil ik graag impact hebben, door me in te zetten voor verschillende bedrijven wordt deze verder vergroot.”

“Te vaak heb ik in mijn carrière consultants gezien die vanaf de zijlijn kijken en te weinig begrijpen wat er echt in de interne organisatie speelt”, voegt de oprichter toe. “Ik besloot dat dat beter kon. En dat is de uitdaging die ik mezelf bij elke klus stel: om het team tools aan te reiken, het team bewust te laten worden van het eigen gedrag en uiteindelijk het volgende niveau en resultaten te halen met het hele team.”

Met Sk8 stelt Jeroen zich het doel om bedrijven (in het bijzonder mkb-organisaties gericht op handels- en food/nonfood-specialiteiten die willen opschalen naar een volgende fase) te helpen met het verhogen van hun professionaliteit en het verbeteren van hun duurzame (financiële) resultaten. Gevraagd waar de naam Sk8 vandaan komt, vertelt hij over het skateboardprincipe, waarnaar de naam verwijst: “SK8 werkt als skateboarden. Een unieke methode waarbij één been in de organisatie staat terwijl het andere been buiten de organisatie blijft. Zo zorgt het ene been voor stabiliteit en balans. Het andere been voor snelheid (lees: opschalen).”

Coaching, implementatie en consultancy

De kracht van Sk8 is gebaseerd op drie pijlers: coaching, implementatie en consultancy. “Een drie-eenheid die wordt verbeeld in de driehoek van Penrose. Deze onmogelijke driehoek staat symbool voor de ongekende mogelijkheden die ontstaan dankzij verbeelding en intuïtie”, legt Jeroen uit. Op basis van deze drie pijlers helpt SK8 ondernemers “op te schalen en hun doelstellingen te overtreffen”, voegt hij toe.

De Sk8-oprichter erkent dat voor veel bedrijven de stap van startup naar scale-up een uitdagende is: “Ondernemers zitten vooral in hun kracht in de beginfase, pionieren en veel zelf doen, maar de stap naar de volgende fase vergt vooral aanpassing en ontwikkeling van de ondernemer zelf, zowel in vaardigheden als in houding en gedrag, (loslaten, processen en structuur verbeteren, kritisch naar je eigen rol kijken, planmatig werken, discipline).”

Jeroen licht toe hoe Sk8 in dat kader ondersteuning kan bieden: “Er worden enorm veel veranderingen van de ondernemer en organisatie verwacht en dit alles ook nog eens in een gestructureerde volgorde, waarbij communicatie/mensen meenemen en juiste dingen op het juiste moment doen cruciaal zijn. Om veel tijd, kosten en ellende te besparen is het verstandig dit gezamenlijk met een ervaren coach/consultant uit te voeren.” 

“Ik zie mezelf niet als consultant of externe coach, ik wil graag deel van het team uitmaken om gezamenlijk met de ondernemer en het team de gewenste resultaten neer te zetten.”
– Jeroen Brem, Sk8

Om feeling te blijven houden met de interne organisatie is de oprichter regelmatig (wekelijks, tweewekelijks, maandelijks) op de zaak bij de klant: “Met name dat ene been in de organisatie maakt een verschil; je kan lezen en schrijven met de ondernemer, je weet wat er speelt in de organisatie, constateert zelf waar de bottlenecks zitten en je begrijpt de business.” Verder ligt de kracht van Sk8, zo legt Jeroen uit, “in een stuk coaching op het gebied van leiderschap in combinatie met de implementatie van de Rockefeller Habits, twee elementen die cruciaal zijn bij het in beweging brengen en opschalen van elke organisatie. Deze combinatie ben ik nog niet veel tegengekomen, terwijl deze twee in combinatie het meest effectief zijn en je uiteindelijk het meeste impact hebt.”

Hoewel hij als externe adviseur wordt ingeschakeld, is het volgens Jeroen vooral de samenwerking met de klant die vooropstaat: “Ik zie mezelf niet als consultant of externe coach, ik wil graag deel van het team uitmaken om gezamenlijk met de ondernemer en het team de gewenste resultaten neer te zetten.” 

Ambities

Over zijn ambities voor de komende periode is de ondernemer ten slotte helder: “Dat mijn klanten en hun organisaties gegroeid zijn in professionele en mentale zin en daarmee uiteraard ook hun ambitieuze jaardoelstellingen hebben behaald. Het doel voor SK8 is om volgend jaar voor in totaal acht klanten als partner te mogen zijn. Daarnaast staan in mijn eigen Rockefeller Habits-jaarplan een aantal pijlers: kennis delen en mezelf verder te ontwikkelen. 


Meer nieuws over

×
×
A.T. Kearney Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting B&A Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Centric Cmotions COMATCH Conclusion Connective Payments Count & Cooper De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hermes | Partners Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG KPN ICT Consulting Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle Methis Consulting METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy PBLQ People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quantics Quint Wellington Redwood Quintop Raad van Toekomst ResidentieProfs RevelX RGP Rijnconsult Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners Schuberg Philis SeederDeBoer Sia Partners Significant Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Strategy Development Partners Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron TEN HAVE Change Management The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Voogt Pijl & Partners Wielinq Willis Towers Watson WIN Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup