Ad Buisman gaat na 35 jaar EY verder als zelfstandig adviseur

10 januari 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Na ruim vijfendertig heeft Ad Buisman accounts- en adviesbureau EY verlaten. In 2019 zal de voormalig partner gaan opereren vanuit zijn zelfstandige adviespraktijk.

“Na vijfentwintig jaar partnerschap zal ik mijn tijd gaan besteden aan het verstrekken van strategisch en financieel advies op het niveau van de boardroom, voornamelijk gericht op onroerend goed, bouw en retail”, aldus Ad Buisman over zijn toekomst. “Tot dusver heb ik een adviserende rol op me genomen, ben ik lid geworden van het bestuur van de NRVT en ben ik commissaris geworden voor een familiebedrijf. Voor een beperkte periode zal ik ook nog wat werk verrichten voor EY. Het is ook de bedoeling dat ik zal blijven deelnemen aan een aantal commissies van brancheorganisaties.”Ad Buisman - Zelfstandig adviseur

Na het behalen van zijn doctorandustitel in de Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit, begon Buisman in 1984 zijn professionele carrière bij Ernst & Whinney, een van de voorlopers van EY. Na ruim tien jaar diverse functies te hebben bekleed, werd Buisman in 1994 benoemd tot Partner Assurance & Real Estate Leader Nederland. Zes jaar later werd zijn verantwoordelijk uitgebreid en werd hij benoemd tot Real Estate Leader van Europa, België & Nederland. Na wederom tien jaar maakt Buisman opnieuw promotie, ditmaal tot EMEIA Real Estate Leader.

Vanaf medio 2014 tot en met afgelopen jaar was Buisman actief voor het accountants- en adviesbureau als Global Engineering & Construction Leader en als Partner binnen de Financial Advisory Services: “Ik was eindverantwoordelijk voor onze professionele vastgoed- en constructiediensten op het gebied van Auditing, Corporate Real Estate Advisory Services en Transaction Support in Nederland, EMEIA en wereldwijd.”

Buisman wordt binnen EY niet vervangen door één opvolger: zijn taken worden verdeeld over een aantal collega’s. Ter gelegenheid van zijn afscheid organiseerde het Big Four-kantoor begin december 2018 een mini-vastgoedseminar met afscheidsreceptie en vooraanstaande sprekers zoals voormalig minister-president en external senior advisor Jan-Peter Balkenende en external senior advisor Cor van Zadelhoff. 

Lees ookEY schroeft in twee jaar tijd omzet omhoog met €100 miljoen.