Voormalig BCG adviseur Joris van Osselaer versterkt Eden McCallum

04 januari 2019 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Joris van Osselaer, voormalig consultant bij BCG in Amsterdam, heeft zich aangesloten bij Eden McCallum. Hij richt zich vooral op klanten in het publieke domein en de financiële dienstverlening.

Na zich in 2001 te hebben aangesloten bij Boston Consulting Group (BCG), werkte Van Osselaer meer dan tien jaar bij het bedrijf, waar hij startte als Associate en doorgroeide naar de rol van Principal. Bij het van origine Amerikaanse strategy consultancykantoor was Van Osselaer vooral actief voor klanten in het financial services-segment, waaronder banken, verzekeraars en pensioenfondsen, en specialiseerde hij zich in onderwerpen als groei, organisatie, post-fusie integratie en digital.

Zo was hij bijvoorbeeld betrokken bij een project dat de bestuursstructuur van een pensioenfonds evalueerde, bij het uitvoeren van een strategische due diligence van een verzekeringsbedrijf, en het ontwikkelen van een product- en prijsstrategie voor een Nederlandse verzekeraar. In de bankensector begeleidde Van Osselaer onder andere een fusie tussen twee Nederlandse financiële instellingen, ontwikkelde hij een online propositie voor een Nederlandse bank en hield hij zich bezig met het ontwerpen en implementeren van een cultuurveranderingstraject voor een branchegenoot.

Voormalig BCG adviseur Joris van Osselaer versterkt Eden McCallum

Van Osselaer werkte ook voor klanten in de zorgsector – zo was hij in opdracht van Zorgverzekeraars Nederland betrokken bij een onderzoeksproject dat de impact van prijsliberalisering in de farmaceutische zorg beoordeelde. Ook begeleidde hij het fusieproces tussen twee ziekenhuizen in de Provincie Noord-Holland. Andere projecten waar hij vanuit BCG ondersteuning bood, waren binnen de sectoren energie (bijvoorbeeld het ontwikkelen van een businessplan voor een nieuwe warmtekrachtcentrale in de regio Rotterdam); automotive (bijvoorbeeld het ontwikkelen van en dealerstrategie voor een Europese autofabrikant); en luchtvaart (bijvoorbeeld het bepalen van synergiepotentieel voor de fusie van twee nationale luchtvaartmaatschappijen).

De afgelopen vier jaar werkte Van Osselaer als zelfstandig consultant, in combinatie met een functie binnen gemeente Amsterdam gericht op stadsbouw- en ontwikkeling. Na als onderdeel van de talentenpool van het bedrijf reeds te hebben samengewerkt met Eden McCallum, heeft Van Osselaer nu besloten zich aan te sluiten bij het in-house team van het strategy consultancykantoor. “Als consultant ervoer ik uit eerste hand wat Eden McCallum speciaal maakt”, aldus Van Osselaer. “Ik ben verheugd onderdeel uit te maken van een bedrijf dat innovatieve, scherpe proposities levert aan klanten.”

Van Osselaer’s maakt inmiddels deel uit van het groeiende team van Eden McCallum in Amsterdam, dat wordt geleid door oprichters Heleen Wachters en Marjon Wanders en overige leiders Anna Wanders en Cyrus Ditzel. Dena McCallum, de voormalig McKinsey & Company adviseur die in 2010 samen met Liann Eden in de UK Eden McCallum oprichtte, laat in reactie op de benoeming weten: “Joris brengt uitgebreide expertise ten aanzien van onze grootste sectoren en directe ervaring als onafhankelijke adviseur met zich mee. We zijn verheugd dat hij deel uitmaakt van het team, terwijl we ons richten op verdere groei in de Benelux.” 

Gerelateerd: Eden McCallum Benelux promoveert Cyrus Ditzel en Anna Wanders.