Möbius verkoopt IT-dochters LoQutus en Ground lion aan AXI

20 november 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het West-Europese consultancykantoor Möbius heeft twee van zijn dochterondernemingen – LoQutus en Ground lion – verkocht aan ICT-dienstverlener AXI. Als gevolg van de deal maken ongeveer 75 in Sint-Denijs-Westrem en Gent werkzame medewerkers de overstap naar de ICT-dienstverlener, die kantoren heeft in België en Nederland.

Opgericht in 2002, helpt LoQutus klanten op het gebied van enterprise application integration, ICT architecture, data analytics en information management. Na in zijn vroege jaren reeds nauw te hebben samengewerkt met Möbius, sloot LoQutus zich in 2004 aan bij het internationale consultancybureau. Vandaag de dag telt het bedrijf ongeveer 60 medewerkers, en levert het diensten aan organisaties als Bebat (een recycler van gebruikte batterijen), de Socialistische Mutualiteit van Brabant (FSMB, een zorgdienstverlener), BekaertDeslee (een textielproducent) en North Sea Port (het moederbedrijf van Zeeland Seaports en de Haven van Gent).

Ground lion vindt zijn oorsprong in LoQutus. Volgend op een spin-off in 2014, ging het bedrijf – dat oplossingen en diensten levert rondom adaptive case management (ACM) – als onafhankelijk bedrijf verder. Het huidige team telt vijftien professionals en werkt voor opdrachtgevers als Alten (een Frans technologie- en engineering-consultancybureau), INEOS Styrolution (een styreenleverancier) en Waternet (een Nederlands waterbedrijf).

Möbius verkoopt IT-dochters LoQutus en Ground lion aan AXIVoor AXI, betekent de overname van beide bedrijven een “logische vervolgstap in de strategie”, en een stap die “volledig past bij onze groeiambities”, zegt Paul Peeters, CEO bij AXI. “Door onze krachten te bundelen, kunnen we zowel de klanten van AXI, LoQutus als Ground lion beter bedienen en hoogkwalitatieve producten en services aanbieden.” Vanuit een serviceperspectief zal de toevoeging van de twee bedrijven de voetafdruk van AXI in de sectoren overheid, zorg en retail versterken, en er tevens voor zorgen dat AXI zijn marktaandeel in de Gentse regio kan vergroten.

Peeters voegt toe dat de cultuur van beide partijen goed op elkaar aansluiten. “Vanaf de eerste gesprekken konden we vaststellen dat de marktaanpak binnen beide organisaties mooi aansluit bij de customer intimacy-aanpak van AXI. Voor ons was het ook erg belangrijk om waar te nemen dat de bedrijfscultuur binnen LoQutus en Ground lion in lijn ligt met die binnen AXI.” 

Joachim Vanden Brande, CEO van LoQutus en Ground lion, blijft na de overname leidinggeven aan de twee partijen. Hij ziet volop kansen als gevolg van de integratie binnen de grotere IT-groep. “De omkadering door AXI zal toelaten om ons dienstenaanbod te versterken met ‘integrated technology services’ en ‘infrastructural products’, waardoor wij in staat zullen zijn om onze klanten een totaaloplossing aan te bieden. Ook krijgen we hiermee toegang tot een grote klantenbasis.”

Verkoper Möbius telt circa 120 managementconsultants en projectmanagers verspreid over kantoren in België, Nederland en Frankrijk.