Vasco Consult sluit zich aan als vriend bij Stichting Jarige Job

13 november 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Vasco Consult heeft zich als vriend aangesloten bij Stichting Jarige Job. Het adviesbureau, dat zich richt op het verbeteren van bedrijfsprocessen, gaat zijn kennis en ervaring inzetten om verschillende systemen en processen binnen de stichting te hervormen. 

De leukste dag van het jaar is voor de meeste kinderen hun eigen verjaardag. Cadeautjes krijgen, verjaardagstaart eten en trakteren op school. Ze kijken er vaak al lang naar uit. Voor 61.000 kinderen in Nederland is het vieren van deze bijzondere dag helaas niet vanzelfsprekend. Er is thuis te weinig geld om in cadeaus, slingers en traktaties te voorzien. Stichting Jarig Job zorgt dat kinderen die opgroeien in armoede hun verjaardag wél kunnen vieren. Niet door geld te geven, maar door een verjaardagsbox uit te reiken. Hierin zitten alle benodigdheden om er een mooie verjaardag van te maken.

Het samenstellen en distribueren van deze verjaardagsboxen is een flinke logistieke klus – zo worden de boxen voorzien van allerlei verschillende producten (speelgoed, feestartikelen, etenswaren, etcetera) en is de levering van boxen uiteraard gebonden aan belangrijke tijdslimieten. Ouders ontvangen de verjaardagsbox met een inhoud afgestemd op de leeftijd van het kind ruim voor de verjaardag.

Vasco Consult sluit zich aan als vriend bij Stichting Jarige Job

“We krijgen het steeds drukker”, zegt Huib Lloyd, directeur en oprichter van Stichting Jarige Job. “Dat betekent dat nog steeds veel kinderen in armoede opgroeien, maar positief gezegd dat een groeiend aantal ouders en hulpverleners de weg weet te vinden om een verjaardagsbox aan te vragen. Ruim 4.500 boxen worden elke maand verspreid en dat is een verdubbeling van het aantal boxen ten opzichte van vorig jaar. Dit zorgt voor nieuwe operationele uitdagingen. De expertise van Vasco Consult hebben wij dan ook hard nodig om deze groei aan te kunnen.”

Vasco Consult gaat Stichting Jarige Job ondersteunen bij het optimaliseren van de logistieke processen en planningsprocedures. Ruben Uppelschoten, directeur en oprichter van Vasco Consult  vertelt enthousiast: “Privé volg ik Jarige Job al jaren. Ik ben onder de indruk geraakt van hun vermogen zo veel kinderen te helpen. Als bedrijf willen we ons graag inzetten voor de maatschappij. We zijn blij dat we onze kennis kunnen inzetten om de stichting te helpen.”

De komende maanden gaan medewerkers van Vasco Consult de processen bij Jarig Job in kaart brengen en de verbeteringen doorvoeren. Uppelschoten: “En het bedrijfsuitje van dit jaar is natuurlijk een dagje helpen bij het inpakken van de verjaardagsboxen!” 

Andere vrienden van Jarige Job zijn onder meer PostNL, Unox, Venz, Procter & Gamble, Disney, Tommy Hilfiger, Blond Amsterdam, Greetz en Petit Pain.