Centric Tech Event biedt volop inspiratie voor Microsoft IT'ers

19 oktober 2018 Consultancy.nl 6 min. leestijd
Meer nieuws over

In november zal voor de tiende keer het Centric Tech Event worden gehouden, een jaarlijks kennis- en netwerkevenement waar experts van Centric en andere IT-specialisten samenkomen voor de allerlaatste trends op Microsoft-gebied. In drie verschillende tracks zullen inhoudelijke sessies verzorgd worden rondom thema’s als digital transformation, DevOps, cloud, AI en blockchain.

Ieder jaar organiseert Centric, met meer dan 5.000 professionals een van de grootste ICT-dienstverleners van ons land*, een informeel tech-evenement speciaal voor zijn medewerkers én relaties. Dit jaar wordt het Centric Tech Event gehouden op vrijdag 9 november in Spant! in Bussum. Op het event zullen naar verwachting weer enkele honderden IT-professionals afkomen, die hun kennis zullen versterken rondom thema’s die hun business raken. Ook bij deze tiende jubileumeditie zal de focus daarbij vooral liggen op Microsoft-innovaties.

De opening van het evenement zal worden verzorgd door Frank van Leeuwen, Solution Architect bij Centric, gevolgd door een keynote-presentatie van Hans Schrijvers, CCO bij de ICT-dienstverlener, en Ernst-Jan Stigter, Algemeen Directeur van Microsoft Nederland. Later in de middag is er ook een keynote van Christiaan Triebert van burgerjournalistiek netwerk en onderzoekscollectief Bellingcat. Triebert zal ingaan op de rol van publieke en digitale informatie in onderzoek naar gebeurtenissen zoals de MH17-ramp.

Development, infrastructure en business/sales

Voorafgaande aan zijn keynote en gedurende de dag, zullen er tijdens het Tech Event van Centric drie tracks verzorgd worden: development, infrastructure en business/sales. Iedere track bestaat uit drie sessies. Medewerkers en relaties van Centric kunnen zelf hun programma samenstellen. 

In de development-track zijn de volgende sessies te volgen: Sessie 1: DevOps Docker Cloud, door Alex Thissen & Loek Duys (Xpirit); Sessie 2: .NET Core 2.1, door Dennis Vroegop (Interknowlogy Europe); en Sessie 3: BlockChain, door Valery Jacobs (Microsoft). In de infrastructure track worden de volgende sessies verzorgd: Sessie 1: Security binnen Azure, door Dylan de Jong (Microsoft); Sessie 2: Co-management with SCCM naar Intune, door Rutger Putter (Centric); en Sessie 3: Infrastructure as Code, door Stefan Stranger (Microsoft). De business & sales-track bestaat ten slotte uit: Sessie 1: User adoption, door Marcel Alberts (Centric); Sessie 2: Artificial Intelligence - Make it real, door Joris Valkonet (Microsoft); en Sessie 3: Veranderende IT-rollen in de toekomst, door Frank de Nijs (Centric).

Centric Tech Event

Drie professionals van Centric zullen een eigen sessie verzorgen:

Co-management with SCCM naar Intune – Rutger Putter (infrastructure track: sessie 2, Microsoft level 200-300)

Deelnemers aan deze sessie maken samen met Centric Technisch Consultant Rutger Putter een tijdreis op het gebied van Deployment en Lifecycle van werkplekken. Samen wordt gekeken naar hoe de wereld in de afgelopen tien jaar is veranderd en wat de toekomst in petto heeft. Vragen die aan bod zullen komen, zijn onder meer: ‘Wanneer is SCCM een goede keuze en wanneer is Intune de juiste?’ ‘Wat doen we goed en moeten we zeker blijven doen?’ ‘Wat verandert er en welke tooling komt er beschikbaar?’ Daarnaast neemt Putter de deelnemers mee in nieuwe securitystrategieën op basis van Intune en zal uiteenzetten welke voor- of nadelen er uitkomen. 

Rutger Putter werkt sinds tien jaar bij Centric, in deze periode is hij vooral bezig geweest met klantprojecten op het gebied van werkplekken en innovatie. In de laatste jaren is zijn focus verschoven van Server Based Computing-werkplekken naar Windows 10 based FAT Clients en Office 365.

User adoption – Marcel Alberts (business & sales track: sessie 2, Microsoft level 100-200). 

In deze sessie zal Marcel Alberts aan de hand van een actueel praktijkvoorbeeld, bij VodafoneZiggo, ingaan op de aanpak van Office 365-gebruikersadoptie. Alberts: “Gebruikersadoptie is belangrijk, maar waarom eigenlijk? En hoe motiveer je duizenden gebruikers om dagelijks met Office 365 te werken? In deze sessie komen deelnemers alles te weten over Champions en Ninja’s, krijgen ze inzicht in de resultaten en ontdekken ze hoe organisaties dit zelf kunnen gaan meten.” 

Marcel Alberts werkt sinds 2007 bij Centric als senior Office 365 / SharePoint-consultant (MVP). Hij ondersteunt de business met workshops, governance en eerste hulp bij gebruikersadoptie. Daarnaast is Marcel actief als Craft-expert. 

Centric Tech Event biedt volop inspiratie voor Microsoft IT'ersVeranderende IT rollen in de toekomst – Frank de Nijs (business & sales track: sessie 3, Microsoft level 100-200)

Frank de Nijs werkt al ruim achttien jaar voor Centric en begeleidt, vanuit zijn huidige rol als Enterprise Innovator/Business Developer managementteams en IT-professionals binnen Centric bij de vernieuwing van producten, diensten en benodigde organisatie-inrichting. Ook informeert en adviseert hij bedrijven en organisaties over ontwikkelingen in kantoorautomatisering en de impact van digitale transformatie op langere termijn. 

Op het Tech Event van 2017 sprak De NIjs al over de impact van Business 4.0 op de manier waarop de maatschappij in de toekomst gaat functioneren. Tijdens de 2018-editie van het Centric Tech Event zal de focus van zijn sessie liggen op digitale transformaties en zal worden ingegaan op vragen als: ‘Welke veranderingen kunnen we voor kantoorautomatisering verwachten?’ of ‘Welke IT functies staan voor grote veranderingen?’ 

Digitale transformaties hebben een impact op miljoenen werkenden, die door deze ontwikkelingen mogelijk hun baan verliezen. Volgens Alberts is het goede nieuws dat “95% van werkenden een betere baan kan veroveren, die ook nog eens meer oplevert”. Daarvoor zijn echter wel de juiste aanpassingen in kennis en vaardigheden nodig.

* Centric behoort in ons land tot de top-100 beste werkgevers voor ICT-professionals.