Joyce Velu en Jasper Wegman over hun stap naar Berckeley Square

12 oktober 2018 Consultancy.nl

Begin deze zomer startten adviseurs Jasper Wegman en Joyce Velu bij Berckeley Square. De redactie van Consultancy.nl sprak met de ervaren consultants: wat vormde de reden dat Wegman en Velu de overstap maakten naar het organisatieadviesbureau?

“Twee dingen zijn voor mij heel belangrijk: ik wil werken met écht goede collega’s en vanuit een gezamenlijk gedeelde visie. Berckeley Square en ik delen de visie dat we bewegen naar een betekeniseconomie. Dat is een economie waarin waardecreatie centraal staat en niet winstmaximalisatie. En dan waarde op financieel, sociaal en ecologisch vlak. Alleen zo kunnen we op een prettige en duurzame manier blijven leven op deze planeet. Mijn missie is om mensen en bedrijven te helpen in die beweging”, aldus Joyce Velu over haar beweegreden om de overstap te maken naar Berckeley Square.

Sinds juli dit jaar is Velu actief als Adviseur & Coach bij het organisatieadviesbureau uit Amsterdam. Ze legt uit dat de rol die ze kan vervullen en de organisatiestructuur eveneens hebben bijgedragen om aan te sluiten bij het adviesbureau: “Ik ben hier zowel ondernemer als teamlid. Deze vorm heeft voor mij ‘the best of both worlds’. Ik geloof dat hiermee de uitdagingen die er zijn het best kunnen worden aangegaan; uitdagingen die middels de oude bureaucratieën niet op te lossen zijn. Ik ben heel nieuwsgierig naar de vruchten én de dilemma’s die we tegen gaan komen.”

Velu kan leunen op vele jaren aan werkervaring binnen de adviesbranche. Zo liep ze tijdens haar studententijd een jaar – van medio 2004 tot medio 2005 – stage bij Capgemini Consulting. Na het behalen van haar doctorandustitel in Organisatiepsychologie aan de Universiteit Utrecht, startte ze als Consultant bij Pentascope, waar ze ruim vierenhalf jaar werkzaam was. Vervolgens werkte ze een krappe vijf jaar als Transitieconsultant bij Alliander en hield ze zich onder meer bezig met de begeleiding van het hoger management op het gebied van strategie- en leiderschapsontwikkeling. Daarna was ze zo’n anderhalf jaar als Associate Consultantin de weer bij adviesbureau Better Future in Austerlitz (provincie Utrecht). Gedurende haar gehele loopbaan in de advieswereld – van 2006 tot 2018 – werkte Velu gelijktijdig als Organisatiecoach bij Qidos, een innovatief advies- en trainingsbureau.

Binnen haar rol bij Berckeley Square houdt Velu zich met tal van kwesties bezig: “Ik begeleid startups en corporates bij de zoektocht naar hoe ze de betekeniseconomie binnen hun organisatie vorm moeten geven. Dat doe ik op individueel-, team- en organisatieniveau. Ook begeleid ik co-creatie trajecten waar verschillende partijen bij elkaar komen om gezamenlijk grotere ambities te realiseren.” De eerste paar maanden bij het adviesbureau zijn Velu in ieder geval goed bevallen, met name omdat ze zich herkent in de bedrijfscultuur: “Berckeley Square is een eigenwijs adviesbureau voor sociale innovatie, transformatie en zelforganisatie. Vanuit de overtuiging dat we met elkaar een nieuwe economie kunnen opbouwen, begeleiden we organisaties bij duurzame verandering.” 

Joyce Velu en Jasper Wegman over hun stap naar Berckeley Square

Naast Velu, heeft ook Jasper Wegman deze zomer de overstap gemaakt naar Berckeley Square. Hij laat weten dat hij voor het adviesbureau heeft gekozen vanwege de aanpak van het bedrijf: “Het is een organisatie waar verdieping te vinden is; wat voorbij gaat aan de trucjes. Nog nooit heb ik een organisatorisch probleem opgelost zien worden in een paar trainingen. Bij Berckeley Square heb ik het idee dat alle mensen een bepaalde integriteit en diepgang hebben; dat ze tekortkomingen kennen én onderkennen. Kortom, dat ze de waarheid onder ogen komen en voorspiegelen in plaats van irreële plaatjes te schetsen.”

Daarnaast benadrukt Wegman dat de collega’s en de organisatiestructuur ook een grote rol hebben gespeeld in zijn keuze voor het adviesbureau: “Het is een heel hecht team. Dat is geen vanzelfsprekendheid. Helemaal als je bedenkt dat we uit allemaal eigenwijze zelfstandigen bestaan. Binnen Berckeley Square behoudt iedereen haar of zijn eigen identiteit en authenticiteit, terwijl we tegelijkertijd samen de paraplu van de organisatie vormen. De diversiteit aan expertises en invalshoeken, welke gefundeerd zijn op dezelfde waarden, is verrijkend.”

Het team van Berckeley Square laat weten dat Wegman beslist geen onbekende is: “Hij is al jaren bekend bij een aantal van ons en heeft internationaal zeer bijzondere projecten opgezet en begeleid. Projecten die heel veel indruk hebben achtergelaten en verandering hebben betekend in de levens van velen. Daarvan worden wij enorm enthousiast; het doet onze harten sneller kloppen te ervaren dat iemand zoveel impact kan maken.” Zo zette Wegman zich bijna twaalf jaar in als oprichter van Che Amigo Foundation, een organisatie die zich focust op het realiseren van duurzame ontwikkeling in Zuid-Amerika. Hij begon zijn carrière bij Rabobank in 1996, waar hij vijf jaar actief was Accountmanager en vervolgens vier jaar als Consultant. Sinds 2002 is Wegman in het bezit van een mastergraad in Financial Analysis, behaald aan de Universiteit van Amsterdam. 

In zijn huidige rol als Organisatieadviseur bij Berckeley Square begeleidt hij “mensen en organisaties bij de veranderingen die ze graag zelf willen realiseren”, aldus Wegman: “Het gaat daarbij om een balans tussen purpose en profit. Ik draag bij aan het snijvlak van gelukkige medewerkers, gelukkige klanten en voldoende (economisch) resultaat.” Hij besluit met een blik op de toekomst: “Ik kijk er enorm naar uit om samen met anderen te werken aan leiderschap wat gaat over de eigen essentie, los van modellen, theorieën en vastomlijnde programma’s: beyond leadership. Dat breng ik Berckeley Square en dat breng ik de organisaties die samen met mij op avontuur gaan.” 

Lees ook: Festival van de Bedoeling: nieuwe organisatiemodellen en holacracy.


Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup