Vier nieuw junior consultants gestart bij Marktlink Fusies & Overnames

10 september 2018 Consultancy.nl

Fusie en overnamespecialist Marktlink heeft zijn team uitgebreid. Lars de Ruiter, Jannick van der Horst, Hidde Prijs en Wessel van Huizen zijn allen in dienst getreden als Junior Consultant.

Lars de Ruiter maakte de stap naar Marktlink Fusies & Overnames net na zijn studententijd. Hij studeerde dit jaar af aan de Vrije Universiteit Amsterdam in Financial Management door een scriptie te schrijven over het effect van de reputatie van adviseurs bij fusies en overnames. Eerder – in 2016 – behaalde hij aan de Hogeschool Utrecht een bachelordiploma in Management, Economie & Recht.

Gedurende zijn studiejaren zat De Ruiter niet uitsluitend in de boeken. Zo was hij in 2013 ongeveer een half jaar actief als stagiair bij slotenspecialist Mauer Nederland. Ook liep hij stage bij de financiële dienstverlener HLB Amsterdam. Daar voerde hij een haalbaarheidsonderzoek uit naar een nieuw verdienmodel, dat was gebaseerd op de digitalisatie van het administratieproces. Verder was hij circa zevenenhalf jaar werkzaam als chauffeur en medewerker bij een autodealer en eveneens was hij een krappe vier jaar in dienst als Serviceadviseur bij Schadenet in Soest. 

Net zoals De Ruiter maakt ook Jannick van der Horst met zijn aanstelling bij Marktlink als Junior Consultant zijn eerste grote stap in zijn professionele carrière. Eerder dit jaar rondde hij aan de Rijksuniversiteit Groningen zijn masteropleiding in Finance af. Ook studeerde hij een collegejaar in Taiwan aan de Soochow University. Zijn bachelorsgraad in Economics & Business Economics behaalde hij eveneens aan de Rijksuniversiteit Groningen. Destijds volgde hij een minor belastingrecht en specialiseerde hij zich in bedrijfseconomie.

Van der Horst liep in Amsterdam ruim een half jaar stage bij Blenheim Corporate Finance, een specialist op het gebied van fusies en overnames. Verder was hij tijdens zijn studententijd actief voor de financiële studievereniging van de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij verantwoordelijk was voor de externe relaties. Ook was hij ongeveer een jaar werkzaam voor het advies- en marktonderzoeksbureau Lexnova als Junior Adviseur. Zijn eerste ervaring met de adviesbranche deed hij op tijdens zijn jaar als Junior Accountmanager bij UniPartners, een studentenadviesbureau.Vier nieuw junior consultants gestart bij Marktlink Fusies & OvernamesTegelijk met De Ruiter en Van der Horst, verwelkomde de M&A-specialist ook Hidde Prijs, die dit jaar twee masteropleidingen afrondde aan de Vrije Universiteit Amsterdam, een in Finance en een in Business Administration. In 2015 rondde hij een bachelorprogramma in Bedrijfskunde af aan diezelfde universiteit. Naast cognitieve kwaliteiten, blijkt Prijs ook over grote sportieve vaardigheden te beschikken. Tot en met zijn eerste universitaire jaar was hij als jeugdspeler actief bij een professionele voetbalclub: “Gedurende zes jaar heb ik het voorrecht gehad deel uit te maken van de jeugdacademie van AFC Ajax. Deze jaren werden gekenmerkt door: hard werken, discipline, toewijding, maar vooral veel leuke en onvergetelijke ervaringen.”

Nadat hij zijn droom om profvoetballer te worden had laten varen, besloot Prijs zich te richten op een maatschappelijke carrière aan de hand van een academische opleiding én praktijkervaring. Zo was hij na zijn bachelorsperiode een jaar in dienst bij Deutsche Bank in Amsterdam: “Bij de Client-OnBoarding-afdeling heb ik het grootste deel van mijn tijd besteed aan het beoordelen van gegevens en documenten van potentiële nieuwe klanten.” Daarnaast – tijdens zijn masterfase – was hij een halfjaar als student-assistent verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam: “Daar heb ik de cursus Professionele Vaardigheden gegeven.” 

Tenslotte is ook Wessel van Huizen aangesteld door Marktlink in de rol van Junior Consultant. Hij maakte de overstap naar het M&A-bureau vanuit de bancaire instelling Knab, waar hij ruim een jaar de rol van Sales Associate vervulde. Deze werkzaamheden voerde hij uit tijdens zijn masteropleiding Financial Management aan de Universiteit Utrecht, waar hij eerder dit jaar afstudeerde. Eerder – van 2012 tot en met 2016 – was hij student aan de Haagsche Hogeschool. Hij studeerde destijds af bij adviesbureau Finext, op basis van een onderzoek naar de behoefte aan Lean Six Sigma procesverbetering binnen de onderwijssector.

Tijdens zijn studententijd nam Van Huizen vaker een kijkje in de keuken van het bedrijfsleven. Zo was hij een halfjaar stagiair bij Van Lanschot Bankiers en bood hij medewerkers onder meer ondersteuning bij het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden voor bestaande relaties. Ook richtte hij zich daar op inhoudelijke administratieve en ondersteunende activiteiten ten behoeve van de klantzorgprocessen. Verder was hij ongeveer zes maanden actief als medewerker bij de pensioenafdeling van Nationale Nederlanden.


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup