Bas van Nispen nieuwe risicomanagementspecialist bij Aon

05 september 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Per 1 oktober treedt Bas van Nispen in dienst bij Aon. Als Senior Consultant zal hij zich aansluiten bij het Risk Management Team van Aon Global Risk Consulting (AGRC). Hier gaat hij zich richten op werkzaamheden op het gebied van risicomanagement en consultancy.

Momenteel werkt van Nispen nog voor Crawford & Company, ’s werelds grootste onafhankelijke aanbieder van claim management-oplossingen, die klanten bedient in de risicomanagement- en verzekeringsbranche. Als Senior Aansprakelijkheidsexpert maakt hij sinds vijfenhalf jaar deel uit van de Liability & CAR-afdeling. “Binnen Crawford & Company behandel ik complexe (grensoverschrijdende) aansprakelijkheidsverliezen en -crises, voornamelijk op het gebied van productaansprakelijkheid, fraude, professionele vergoeding en cyberrisico’s”, aldus Van Nispen. “Ik ben daarnaast aangewezen om in het geval van een cyberincident op te treden als een van de Crawford Cyber Incident Managers. Als Incident Manager verzorg ik – in samenwerking met een variëteit van specialisten – een crisismanagement-oplossing voor de corporate (of verzekerde).” 

Voor zijn tijd bij Crawford was Van Nispen zeven jaar actief als advocaat. Van 2009 tot 2013 was dit bij Heere Egeter Advocaten en van 2006 tot 2009 bij Verheijden Huntjens Advocaten. In de drie jaar daarvoor werkte hij als Jurist voor Bazuin & Partners Gerechtsdeurwaarders. Terwijl hij hier in dienst was, voltooide hij in 2005 zijn opleiding Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht, waarmee hij Meester in de Rechten werd. Later in zijn professionele loopbaan keerde hij nog terug naar de schoolbanken. Zo volgde hij in 2012 de specialisatieopleiding Arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden en in 2014 en 2015 de opleiding Onderneming en Aansprakelijkheid aan de Grotius Academie.

Bas van Nispen nieuwe risicomanagementspecialist bij Aon

Van Nispen zet zich naast zijn werk nog op vrijwillige basis in voor twee jeugdorganisaties. Sinds 2015 is hij Trainer bij JINC, dat erop is gericht jongeren van acht tot en met zestien jaar op weg te helpen naar een goede start op de arbeidsmarkt. Daarnaast is hij sinds 2016 Secretaris bij JONG Rotterdam, dat ondersteuning biedt aan kwetsbare jongeren in en rond Rotterdam. 

Op 1 oktober start Van Nispen als Senior Consultant binnen het Risk Management Team van Aon Global Risk Consulting. Ook het COT, Instituut voor Crisis- en Veiligheidsmanagement – dat organisaties in de publieke en private sector ondersteunt bij veiligheids- en crisisvraagstukken – maakt deel uit van deze afdeling van de verzekeringsmakelaar en adviesorganisatie. Bij zijn nieuwe werkgever gaat Van Nispen zich bezighouden met risicomanagement en consultancy. Van Nispen: “In mijn nieuwe rol heb ik de kans om bij een vooraanstaande en innovatieve speler op het gebied van Risk Management vanuit mijn eigen achtergrond iets toe te voegen, hetgeen mij bijzonder aanspreekt”, stelt Van Nispen. 

Nu zijn laatste weken bij Crawford zijn aangebroken, verheugt hij zich op zijn overstap naar Aon: “Ik zie mijn nieuwe baan als een mooie uitdaging en kijk uit naar deze volgende stap in mijn carrière. Met veel plezier kijk ik terug op mijn tijd bij Crawford.” Ook zijn aanstaande werkgever reageert verheugd op zijn komst: “Welkom aan boord Bas van Nispen! Fantastisch dat je ons team per 1 oktober komt versterken. Ik kijk uit naar de samenwerking”, aldus Alex van den Doel, Managing Director van Aon Benelux.

Onlangs bleek uit de jaarcijfers van Aon Nederland dat de omzet van de zakelijk dienstverlener voor het eerst in vier jaar is gegroeid. Dankzij de overname van Unirobe Meeùs Groep in augustus 2017 zag Aon zijn inkomsten met maar liefst 64% toenemen tot €376,5 miljoen.