Toch doorgang RedHead Days in Breda dankzij sponsor Aon

31 augustus 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het terugkerende meerdaagse festival ReadHead Days in Breda zal ook dit jaar weer plaatsvinden. Lang zag het ernaar uit dat het evenement voor roodharigen geen 2018-editie zou krijgen. Dankzij financiële ondersteuning van Aon zal de jaarlijkse traditie echter worden voortgezet. Van vrijdagavond 21 tot en met zondag 23 september 2018 is de Brabantse stad wederom hét wereldwijde roodharige bolwerk.

“De Redhead Days zijn al vele jaren een begrip in Breda en tot ver daarbuiten. We voelen ons zeer verbonden met deze regio omdat we hier veel zakelijke en particuliere klanten hebben”, zegt Arjen Visser, werkzaam als Managing Director Marketing & Communications bij Aon: “Door de overname van Unirobe Meeùs Groep is het aantal klanten gegroeid en de verbondenheid met de regio alleen maar sterker geworden.” Bovendien heeft de acquisitie er ook voor gezorgd dat de verzekeringsmakelaar en adviesorganisatie zijn omzet met maar liefst 64% zag toenemen tot €376,5 miljoen en een financieel sterk jaar draaide: “Daarom doet Aon graag iets terug voor de regio”, laat Visser weten.

Bart Rouwenhorst, de directeur van festival Redhead Days, is blij verrast over de beslissing van Aon om het evenement te sponseren: “Lange tijd gingen we ervan uit het festival een jaartje over te slaan en pas in 2019 de eerstvolgende editie te organiseren. We kijken ernaar uit om toch ook in 2018 opnieuw vele duizenden roodharigen uit zeer veel verschillende landen in Breda te mogen verwelkomen.” Visser voegt toe waarom het samenwerkingsverband tussen beide partijen erg natuurlijk is: “Redhead Days past bij Aon: allebei sterk internationaal georiënteerd maar óók lokaal aanwezig. We zijn blij dat we ons steentje kunnen bijdragen waardoor één van de leukste evenementen van de regio in 2018 een feit is.” 

Toch doorgang RedHead Days 2018 in Breda dankzij Sponsor Aon

Inmiddels is Rouwenhorst – die ook al jaren actief is als kunstschilder – zo’n vijftien jaar als organisator aan de roodharige dag verbonden. In 2005 plaatste hij een advertentie in een krant waarin hij roodharige meisjes en vrouwen opriep te reageren als zij graag als model wilden poseren voor zijn kunstwerken. Hij was destijds op zoek naar zo’n vijftien modellen, maar er werd zo massaal gereageerd dat Rouwenhorst besloot een roodharige dag op te zetten. De eerste versie van het evenement werd gehouden op 24 september 2005 in het Brabantse Asten. 

Twee jaar later – in 2007 – werd de tweede editie van de roodharige dag georganiseerd, voor de eerste keer in Breda, waar toen zo’n 800 roodharigen op af kwamen. Sindsdien hebben er meer dan tien edities plaatsgevonden en stapsgewijs wint het evenement aan populariteit. Zo is het ondertussen een meerdaags festival geworden. Tijdens de meer recente edities van het event waren er jaarlijks ruim 6.000 bezoekers en maar liefst 80 verschillende nationaliteiten aanwezig op de RedHead Days.

RedHead Days 2018

Dit jaar vind het driedaagse festival plaats van vrijdagavond 21 tot en met zondag 23 september, wederom in de binnenstad van Breda. De precieze invulling van het evenement is nog niet bekend, zegt Rouwenhorst: “Momenteel werken we hard aan de vormgeving van het exacte programma.” Niettemin zijn de grove lijnen van de planning al wel getrokken. Zo begint het festival vrijdagavond met een ‘Kick-off’. Verder is er voor zaterdagavond een kroegentocht georganiseerd. 

De organisatie laat weten dat climax van het festival op de derde dag plaatsvindt: “Het hoogtepunt ligt traditioneel op zondag, wanneer er tig activiteiten worden georganiseerd: van lezingen en exposities tot gratis fotoshoots en speeddates. Er is muziek en er zijn tal van activiteiten voor kinderen.” Eveneens zal er op zondag 23 september in Valkenberg Park een groepsfoto worden gemaakt. Tijdens eerdere edities gingen meer dan 1.000 roodharige met elkaar op de foto. Organisator Rouwenhorst geeft tot besluit aan dat het festival ook dit jaar gratis toegankelijk is voor iedereen: “Dus ook voor niet-roodharigen.”