Florina de Jong start als Supply Chain Consultant bij RGP

30 juli 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel

RGP breidt per 1 augustus het team uit met een nieuwe professional: Florina de Jong. In haar nieuwe rol zal de Jong, die de afgelopen jaren werkzaam is geweest als Project Manager bij Samsung SDS, starten als Projectmanagement/Supply Chain Consultant.

Florina de Jong is een young professional met enkele jaren werkervaring. De Jong behaalde twee jaar geleden een master in Supply Chain Management aan de Universiteit van Tilburg. Gedurende haar opleiding was ze bestuurlijk actief binnen Asset | Marketing, met 1.100 studenten en alumni een van de grootste studieverenigingen van Tilburg voor studenten geïnteresseerd in Marketing. Later was ze binnen Asset | Strategy & Logistics als voorzitter verantwoordelijk voor de Supply Chain Day, een recruitmentevenement dat studenten en logistieke bedrijven verbindt.

Vanaf eind 2015 kreeg ze de kans om stage te lopen bij de European Management Office van elektronicareus Samsung Electronics. Na het afronden van haar opleiding ging ze vervolgens bij Samsung SDS als Project Manager aan de slag. Deze tak binnen het Samsung-concern levert consulting-, technische en outsourcingdiensten en is gespecialiseerd in gebieden zoals onder meer enterprised mobility, advanced analytics, cloud, IoT, big data, infrastructure, logistics BPO & solutions, blockchain en AI.

Als project manager was De Jong vooral verantwoordelijk voor een grootschalig, Europees Business Process Outsourcing (BPO)- traject, waarbij zestien teams van Samsung Electronics geoutsourcet werden naar Samsung SDS. Ook leidde ze verschillende innovatieprojecten.
Florina de Jong, Supply Chain Consultant - RGP

Supply Chain Consultant bij RGP

Vanaf komende maand zal De Jong een nieuwe uitdaging starten bij RGP, een internationaal adviesbureau met zo’n 3.000 professionals, die werkzaam zijn vanuit 68 kantoren in twintig landen. RGP bedient ongeveer 1.700 klanten aan wie het consultancy- en interimdiensten levert, gericht op onder andere project- en supply chain management, talentacquisitie, employer branding, sales management en procurement. De Jong is aangesteld als Project management/Supply Chain Consultant

Interim management en consultancy bieden de mogelijkheid te blijven groeien in diverse organisaties en culturen. Gezien mijn interpersoonlijke vaardigheden en daadkracht is dit de ideale match.” Zegt De Jong in toelichting op haar stap: “Door mijn achtergrond in de supply chain en ervaring in diverse projecten ben ik enthousiast om te starten in zowel project management- als supply chain management-opdrachten.”

Ze kijkt uit naar haar nieuwe rol bij RGP: “Innovaties, reorganisaties en ‘out of the box’-projecten motiveren mij in projectmanagement. In supply chain verwacht ik ervaring op te doen als bijvoorbeeld interim inboundmanager, inkoopmanager of logistieke best practices uit te rollen op andere locaties. Ik ben benieuwd naar interessante opdrachten en collega’s en verwacht met mijn energieke persoonlijkheid samen tot succesvolle opdrachten te komen.” Ze besluit: “Mijzelf blijven uitdagen en continu te leren is wat mij drijft.”

Eerder dit jaar sloot Fedor Limjoco zich aan bij RGP, in de rol van Client Service Director op het gebied van procurement en supply chain.