Terugblik op de FM Course van Hospitality Group in Denemarken

04 juli 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

In het kader van hun jaarlijkse Facility Management Course, een management course voor facility professionals, reisde Hospitality Group met twintig facilitair managers af naar Kopenhagen en Billund. Daar werden ze drie dagen ondergedompeld in de Deense cultuur en ideeën over ‘the next challenge’ van FM en de werkomgeving.

Jaarlijkse ontwikkelt Hospitality Group, een advies- en projectmanagementbureau dat opereert op het snijvlak van hospitality, facility management, huisvesting en inkoop, diverse business/management courses voor professionals die werkzaam zijn in deze vakgebieden. De programma’s bestaan uit een aantal interactieve deep dive sessies op inspirerende locaties en soms ook een studiereis. Thought leaders, hoogleraren en praktijkmensen nemen de deelnemers aan de hand van de courses mee in de meest actuele thema’s en inzichten. Met intervisies, cases en dialogen worden gezamenlijk uitdagingen verkend en wordt ingezoomd op de praktijk.

FM Course in Denemarken

Een van de programma’s van Hospitality Group is de jaarlijkse Facility Management Course. In het kader van de 2018-editie van de FM Course nam Hospitality Group eerder deze maand twintig facilitair managers mee naar Kopenhagen en Billund. De groep startte in de ISS Corporate Garage met het genereren van ideeën voor innovatie in dienstverlening. In het Guldsmeden Hotel verkenden de deelnemers vervolgens het thema sustainability en de wereldwijde workplace trends.

Kennismaken met de Deense cultuur en FM werkomgeving tijdens FM Course Hospitality GroupOp dag twee combineerden de deelnemers Deense en Nederlandse inzichten tijdens een work journey, om te komen tot de beste experience bij het hoofdkantoor van Nordea. Ook kregen ze een kijkje achter de schermen bij de Deense broadcasting Company DR. Op de laatste dag bezochten de deelnemers – samen met nog tien workplace managers van de Future Work course – de nieuwe LEGO-campus in Billund. “Van ruimte om te spelen en human anchorpoints tot het kiezen van een plek om te werken op basis van je mood”, zegt Sandy Brouwer van Hospitality Group, die enthousiast terugkijkt op de studiereis: “Wat zijn we weer rijk geworden deze dagen. Rijk aan ervaringen!”

Gevraagd naar de toegevoegde waarde van de FM Course, zegt Brouwer: “De combinatie van inhoudelijke verdieping, inspiratie, persoonlijke ontwikkeling en een hoogwaardig netwerk maken onze programma’s uniek. We gaan verder dan alleen het bieden van kennis, we faciliteren en creëren een community waar professionals vertrouwelijk kunnen sparren, delen en leren.

Met ongeveer honderd adviseurs en interim-managers richt het in Amersfoort gevestigde Hospitality Group zich met zijn diensten vooral op de gebieden service & workplace design, sourcing, regie & performance, training & development en interim & recruitment. Facility management is een van de specialismen van het kantoor: jaarlijks verricht het bureau diepgaand onderzoek naar trends en ontwikkelingen in het domein – in de meest recente editie komt naar voren dat opdrachtgevers steeds tevredener zijn over hun facilitaire providers. Door het omarmen van technologie en het investeren in kennis en kunde zijn facilitaire providers in staat om de volwassenheid van hun bedrijfsvoering op te schroeven.