Nick Prince en Anneke Kikkert aan de slag bij ACE Regulatory Change

15 januari 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het jonge adviesbureau ACE Regulatory Change heeft zijn team recentelijk uitgebreid met twee nieuwe professionals. Nick Prince beschikt over veel senior managementervaring en is begonnen als Director, terwijl Anneke Kikkert net een tweejarig traineeship heeft afgerond en is gestart in de rol van Junior Consultant.

Eind vorig jaar is Nick Prince (1972) bij ACE Regulatory Change in dienst getreden. Prince is afkomstig van Hitachi Consulting (voorheen Information Management Group), waar hij in een kleine vijf jaar verschillende rollen vervulde in de Londense vestiging van de ICT-adviseur. Hij begon er in 2012 als Principal Consultant, om een jaar laten door te groeien tot Client Delivery Lead en in zijn laatste functie ruim twee jaar te werken als Hoofd IT-Transformatie en Strategie.

Voor die tijd werkte Prince in diverse senior managementposities voor verschillende werkgevers in Nieuw-Zeeland. Zo bekleedde hij bij verzekeraar ACC de functie van Programme Manager (2011-2012) en was hij bij IT-dienstverlener Dimension Data actief als Operations Manager (2009-2011). Eerder was hij bij meerdere andere zakelijke dienstverleners in dienst als Program Manager. Deze functie had hij bij Datacraft Limited (2004-2009), Advanced Technology Partners (2003-2004) en Brookers Limited (1999-2003).

Bij ACE is Prince begonnen als Director. Het bureau geeft aan blij te zijn met de uitgebreide expertise die hij met zich meebrengt: “Nick is een senior IT Consultant, een echte leider, met meer dan achttien jaar ervaring in de industriële wereld. Deze ervaring heeft hij opgedaan in rollen met betrekking tot leiderschap, customer relationship management en programmamanagement.” Hierbij wijst ACE daarnaast op zijn vermogen in korte tijd ingewikkelde trajecten tot een goed einde te brengen: “Met een gevestigde reputatie betreffende het verbinden van cross-functionele teams om strategische en tactische doelstellingen te verwezenlijken, heeft Nick een bewezen trackrecord van het leveren van complexe oplossingen in omgevingen waar onder hoge druk gewerkt wordt.”

Nick Prince en Anneke Kikkert - ACE Regulatory Change.psd

Iets na Prince is ook Anneke Kikkert (1990) gestart bij het bureau. Vlak voordat Kikkert zich aansloot bij ACE, rondde ze een tweejarig traineeship af op het gebied van project management & change bij IBC Talent Management. Tijdens dit traject kon ze ervaring opdoen door diverse uitdagende opdrachten uit te voeren voor verschillende bedrijven. Daarnaast werd er middels intensieve training en coaching gewerkt aan haar persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens het programma maakte ze kennis met de financiële sector door diverse functies te vervullen in grootschalige projecten bij Rabobank Nederland en Rabobank WRR (Wholesale, Rural & Retail). Zo was ze hier ruim anderhalf jaar actief als Business Analyst (2016-2017) en ondersteunde ze daarvoor het programmamanagement in een project gericht op het vergroten van de klantgerichtheid van de bank. Eerder was ze ook betrokken bij een project voor Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Voor die tijd rondde Kikkert cum laude een onderzoeksmaster cognitie- en neurowetenschappen af aan de Universiteit Leiden (2011-2015), na eerder al summa cum laude haar bachelor te behalen aan University College Roosevelt (2008-2011). Hierbij richtte ze zich op psychologie, antropologie en internationale wetgeving. In het kader van deze bachelor werkte ze een klein half jaar als onderzoeksstagaire voor Goldsmiths, onderdeel van de University of London. Gedurende haar studietijd was ze daarnaast nog enige tijd onderzoeksassistent voor de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW).

Kikkert is nu bij ACE in dienst getreden als Junior Consultant. Met de komst van Prince en Kikkert bestaat het team van het bureau inmiddels uit elf professionals. ACE is naar eigen zeggen het enige adviesbureau in Nederland dat gespecialiseerd is in het geven van advies over en het aansturen van complexe en ingrijpende wet- en regelgevingsprogramma’s binnen de financiële sector. Hierbij levert het kantoor diensten als impact- en operational readiness assessments en integrale regievoering over regelgeving, zoals BCB S239 en MiFid II.

Onder de klanten van het op de Amsterdamse Zuidas gevestigde bedrijf bevinden zich onder meer banken, verzekeringsmaatschappijen, asset managers, pensioenfondsen en toezichthouders. “Wij onderscheiden ons door de combinatie van drie kwaliteiten: kennis van en ervaring met wet- en regelgeving, kennis van de financiële sector en langjarige ervaring met change management in complexe omgevingen”, aldus ACE.