Sia Partners Nederland maakt kans op award dankzij snelle groei

01 juni 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Elk jaar reikt de Franse Kamer van Koophandel over de hele wereld prijzen uit aan Franse bedrijven die met succes zijn gegroeid in het buitenland. De Frans-Nederlandse Kamer van Koophandel zoomt in op Franse bedrijven die het goed doen in Nederland, om zo de handelsbetrekkingen tussen beide landen te vieren. Dit jaar staat het de Nederlandse tak van het Franse adviesbureau Sia Partners op de shortlist voor de zogeheten Business Development Award.

De zevende editie van de ‘Trophies of Commerce France Netherlands’ benadrukt de nauwe economische banden tussen Frankrijk en Nederland. Zo zijn er ongeveer 400 Franse dochterondernemingen in Nederland en zo'n 650 Nederlandse dochterondernemingen in Frankrijk. Voor de Nederlandse economie als geheel is Frankrijk de vijf na grootste economische partner en de op twee na grootste klant van alle handelspartners van Nederland.

Elk jaar organiseert de ‘CCI France Pays Bas’ – oftewel de Franse Kamer van Koophandel in Nederland – het evenement om toonaangevende bedrijven in zowel Nederland als Frankrijk te belonen. De jaarlijkse prijsuitreiking wordt ditmaal georganiseerd op maandag 11 juni 2018 in het The Grand Hotel in Amsterdam. Om de economische en commerciële relaties tussen de twee landen te vieren, zijn bedrijven genomineerd waarvan de prestaties worden beschouwd als illustratief voor de Frans-Nederlandse handelsdynamiek. Het goud kan gewonnen worden in zes categorieën. De Business Development Award, de Partnership Award, de Startup award, de Tech Award, de FinTech Award en de Social Enterprise Award zijn allemaal eerder uitgereikt aan partijen die zowel de Franse als de Nederlandse economie stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan Remy Cointreau en Bols, Air France en KLM, Danone en Numico en Pierre & Vacances en Centre Parks.

Sia Partners Nederland maakt kans op award dankzij snelle groei

Op de shortlist van de Business Development Award van dit jaar staan zuivelproducent Lactalis, wijnproducent Les Domaines d'Auriol, transporteur Naxco Logistics Benelux, e-commercebedrijf Vente-privee.com en Sia Partners. Dit kantoor werd opgericht in 1999 en is een van ‘s werelds grootste managementadviesbureaus. Het bedrijf heeft in het bijzonder de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt. Ook nu nog blijft Sia Partners zich uitbreiden naar nieuwe markten, waaronder naar Noord-Amerika. Het adviesbureau lanceerde zijn Nederlandse tak betrekkelijke vroeg, om precies te zijn in 2009. Momenteel werken vanuit het in Amsterdam gevestigde kantoor meer dan 35 consultants. De snelle groei in Nederland wordt grotendeels versterkt door de focus van het kantoor op de sectoren energie en financiële dienstverlening.

De Nederlandse groei van Sia Partners weerspiegelt de internationale kracht van het bedrijf. Vandaag de dag heeft de organisatie wereldwijd op ruim 20 verschillende locaties meer dan 1.000 consultants in dienst. De belangrijkste missie van het bedrijf is het verbeteren en innoveren van de bedrijfsstrategieën van de klanten, die voornamelijk actief zijn in de sectoren energie, banken, verzekeringen, telecom & media en industrie. Sia Partners is een groot voorstander van de introductie van 'consulting 4.0', dat volgens velen dankzij het gebruik van technologieën als data science nieuwe mogelijkheden biedt voor adviseurs. Daarnaast zet het bureau zich ook in voor het benutten van innovatie om concrete resultaten te behalen voor zijn opdrachtgevers.

De groei die tot stand kwam dankzij een opleving van de vraag van klanten naar digitaliseringsdiensten werd verder gestimuleerd door een campagne van gerichte overnames. De aankoop van bedrijven als digitaal marketingbureau Fove in Frankrijk, managementconsultancy Molten in de UK, E3 in Noord-Amerika en ShiftIn Partners in het Midden-Oosten hebben niet alleen gezorgd voor een hogere inkomstenstroom, maar hebben er ook toe geleid dat Sia Partners meer voet aan de grond wist te krijgen in (nieuwe) markten. Als zodanig heeft de het kantoor zich in minder dan twintig jaar ontwikkeld van lokale speler in Parijs tot een wereldwijd merk voor het implementeren van strategie en projectuitvoering.

Na de presentatie van de France Netherlands Trade Trophies op 11 juni 2018 – voor een publiek van internationale professionals, persoonlijkheden uit de economische wereld en vertegenwoordigers van de Nederlandse pers – zullen de winnaars worden gepresenteerd in een artikel dat zal worden gepubliceerd op de websites van CCI France Netherlands, de Franse ambassade in Nederland en de Nederlandse ambassade in Frankrijk.

Robert-Jan van Vliet, Managing Partner bij Sia Partners in Nederland, reageert verheugd op de nominatie: “We hebben opeenvolgende jaren van dubbelcijferige groei in de Nederlandse adviesmarkt geboekt en zijn erg blij met de erkenning.”