Hospitality Group young professional betrokken bij CBRE GWS transitie

18 april 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Eind 2017 startte CBRE Global Workplace Solutions met een grote transitie om de dienstverlening aan te scherpen. Meer dan zestig projectmedewerkers waren betrokken bij de mega-operatie, waaronder Hospitality Group adviseur Anouk van der Sanden. 

Met professionals actief in veertig landen levert CBRE Global Workplace Solutions verschillende diensten op het snijvlak van enterprise facility management, portfolio- en transactieservices en workplace strategieën. De praktijk maakt onderdeel uit van CBRE, met meer dan 70.000 werknemers in meer dan 400 kantoren wereldwijd een van de grootste advies- en beleggingsbureaus voor commercieel vastgoed ter wereld.

Om expertise en resourcing toe te voegen aan de transitieorganisatie, heeft CBRE Anouk van der Sanden, een adviseur van Hospitality Group, toegevoegd aan het team. Van der Sanden werkt als young professional bij het advies- en projectmanagementbureau gespecialiseerd in hospitality, facility management, huisvesting en inkoop. Bij Hospitality Group neemt Van der Sanden deel aan een programma voor jonge talenten, waar ze instroomde na haar opleiding International Real Estate and Facility Management te hebben afgerond aan de NHTV in Breda. Ook behaalde ze een minor in Aviation Management.

Het afgelopen jaar is Van der Sanden in de rol van transitie support bij CBRE GWS werkzaam geweest. Daar bevond ze zich in een behoorlijk complexe omgeving, waarbij de complexiteit vooral zat in het grote aantal locaties, het aantal over te nemen medewerkers en het detailniveau waarop de dienstverlening al door de klant was vormgegeven. Dat vertaalde zich ook in een groot programmateam, dat uiteenlopende specialismen huisvest: zo bestond de transitieorganisatie uit achttien werkgroepen met in totaal meer dan zestig projectmedewerkers.

Anouk van der Sanden, Young Professional - Hospitality Group

De rol van Van der Sanden was het ondersteunen van het transitieproces op alle vlakken door mensen en daarmee de verschillende werkstromen aan elkaar te verbinden. Haar werkzaamheden bestonden onder andere uit de wekelijkse standup-sessie, de rapportage van het dashboard en de projectdocumentatie zoals projectplannen en planningen. De young professional van Hospitality Group ondersteunde ook bij het opstellen van trainings/onboarding plannen, het ontwikkelen van communicatiemiddelen en het organiseren van allerlei evenementen, zoals site visits, kick-offs en ontbijtsessies.

Per 1 maart 2018 is de aangepaste dienstverlening van CBRE Global Workplace Solutions succesvol van start gegaan. De aanscherping richt zich vooral op huisvesting en facilitaire soft en hard services. Zowel het management als de transitieorganisatie spreken van een mooi resultaat: “We zijn erg tevreden met de aanpak en het resultaat van deze transitie en er ligt een gedegen stabilisatieplan voor de komende periode”, aldus de initiatiefnemers.

Terugblikkend op de bijdrage van Van der Sanden, geeft Wouter Bout, die leiding gaf aan het programma, aan dat hij zeer te spreken is over haar ondersteuning en instelling. “We konden allemaal en vooral altijd op Anouk vertrouwen”, aldus Bout. Een van de gebieden waar ze een belangrijke rol heeft gespeeld was in de afstemming tussen de werkstromen. Van der Sanden werkte samen met onder andere HR, IT/Technology, Communications en Sourcing – “Anouk wist als een echte ‘spin in het web’ overal wat van af en kon hierdoor goed inspelen op de behoefte van de klant”, aldus Bout. 

Wendy Mitchell, die aan het hoofd staat van de Communications werkgroep, voegt toe: “De wereld bestaat uit twee type mensen – diegenen die zien wat er gedaan moet worden en zelf in actie komen en mensen die zien wat er nodig is, en iemand anders zoeken om het te doen. Anouk valt duidelijk in de eerste categorie en vormde een welkome aanvulling op ons communicatieteam!”