Willis Towers Watson steunt sportclub voor kinderen Only Friends

09 maart 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Willis Towers Watson heeft een samenwerkingscontract getekend met Only Friends, een sportclub voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte. Het adviesbureau gaat zowel financieel als door middel van het opzetten van activiteiten Only Friends ondersteunen. 

De stap om te werken met Only Friends is onderdeel van het corporate social responsibility (CSR) beleid van Willis Towers Watson, dat zich uit in de slogan ‘Together we unlock potential’. Naast Only Friends ondersteunt het internationaal operend bureau nog twee andere initiatieven in ons land: de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO), een meetlat die gebruikt wordt om werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen, en JINC, een organisatie die jongeren woonachtig in wijken met een sociaaleconomische achterstand helpt aan een betere kans op de arbeidsmarkt. Als onderdeel van de samenwerking met JINC draagt elk jaar een bestuurder van Willis Towers Watson zijn of haar werkzaamheden over aan een scholier (in het kader van het ‘Baas van Morgen’ initiatief). 

De toevoeging van een derde initiatief aan de CSR-agenda toont volgens Bibi de Vries de centrale plaats die maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) heeft gekregen in het beleidsplan van het bureau. “We creëren in toenemende mate een omgeving die de werknemer motiveert om CSR uit te dragen en om concreet invulling te geven aan activiteiten”, aldus de topvrouw van het advieskantoor. De Vries, een voormalig Tweede Kamerlid voor de VVD, trad begin 2016 in dienst bij Willis Towers Watson, sinds maart vorig jaar bekleedt ze de rol van Head of Benelux. 

Hamadi Zaghdoudi, Dennis Gebbink, Bibi de Vries

“Deze samenwerking is een belangrijke stap voor ons corporate social responsibility-beleid. Only Friends sluit naadloos aan op onze ‘Together we unlock potential’-visie. Zij bieden namelijk kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte de mogelijkheid om georganiseerd te sporten in een eigen veilige en vertrouwde omgeving. Hierdoor wordt de kwaliteit van het leven van deze kinderen aanmerkelijk verhoogd. Willis Towers Watson is er trots op hier een bijdrage aan te kunnen leveren.” 

Hamadi Zaghdoudi, Head of Retirement Benelux en verantwoordelijk voor het CSR beleid van Willis Towers Watson in Nederland, voegt toe: “We gaan Only Friends niet alleen ondersteunen, maar ook introduceren bij onze klanten en samenwerkingspartners. Op deze manier hoopt Willis Towers Watson zijn bijdrage nog groter te kunnen maken.”

Bekijk de rubriek Nieuws | MVO voor een overzicht van MVO-initiatieven door adviesbureaus.