BECIS opleidingsinstituut DIOR Academy viert 30-jarig jubileum

19 maart 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

DIOR Academy, onderdeel van informatiemanagementspecialist BECIS, viert dit jaar haar 30-jarig jubileum. Om deze bijzondere mijlpaal te vieren, zullen eind maart (oud) studenten, relaties en docenten van DIOR Academy in Den Haag samenkomen. 

Het in 1988 voor en door ministeries opgerichte Documentaire Informatievoorziening Opleidingen Rijksoverheid (DIOR) heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een toonaangevend opleidingsinstituut op het gebied van informatiemanagement. Vanaf 1996 was DIOR in particuliere handen. Na zestien jaar onafhankelijk te hebben geopereerd werd DIOR in 2012 overgenomen door BECIS. Opgericht in 2005 heeft BECIS zich de afgelopen jaren breder ontwikkeld tot een adviesorganisatie gespecialiseerd in informatiemanagement. 

BECIS | DIOR

Volgens Robert Bos, (mede)oprichter en directeur van BECIS, vormde de overname in 2012 een belangrijke aanvulling op het dienstenportfolio van BECIS en lag de stap in lijn met de groeidoelstellingen. Destijds zei hij daarover onder meer: “DIOR Opleidingen is een A-merk en onderscheidt zich onder andere door de accreditatie van de opleidingen en de modulaire opbouw.” In 2015 kreeg BECIS alle aandelen van DIOR Academy in handen, toen de andere aandeelhouder en medefinancier – Pitteloo Capital uit Lelystad – werd uitgekocht. Uitgangspunt van dat besluit lag in de gedachte dat onder één eigenaar de verdere uitbouw van de opleidingstak beter aangestuurd kon worden. 

Met meer dan honderd professionals in dienst, helpt BECIS organisaties innoveren op het gebied van digitale innovaties en informatiemanagement. BECIS heeft jarenlange ervaring in het succesvol begeleiden van organisaties bij digitale transformaties waarbij het zwaartepunt ligt op de gebruikersadoptie. BECIS adviseert op het gebied van verandermanagement, levert interim management, implementatieondersteuning en functioneel beheer. Daarnaast houden ze zich ook bezig met Artificial Intelligence en RPA-toepassingen. Als DIOR Academy biedt BECIS daarnaast trainingen en opleidingen aan opdrachtgevers en de eigen medewerkers. 

BECIS opleidingsinstituut DIOR Academy viert 30-jarig jubileum

Als onderdeel van BECIS is DIOR Academy actief voor de gehele (semi-)overheid (provincies, gemeenten, waterschappen, zbo’s), profit- en non profit-organisaties. Het opleidingsaanbod sluit aan op organisatorische, maatschappelijke en technische ontwikkelingen: de digitalisering bij de (semi-) overheid heeft invloed op functies en werkzaamheden van medewerkers. Opleidingen worden gevolgd bij DIOR Academy in Den Haag en kunnen incompany worden gegeven. 

Waar de opleidingen van DIOR Academy van oorsprong sterk op de overheid gericht waren – met opleidingen en workshops rondom informatie- en documentdienstverlening – is het aanbod van opleidingen en trainingen de laatste jaren verschoven naar het hogere opleidingssegment. Zo biedt DIOR Academy anno 2018 de leergangen Tactisch en Strategisch Informatiespecialist, Informatiemanager/-adviseur, opleidingen in Projectmanagement en Proces Management en de ontwikkelprogramma’s Fundamental en Advanced. Naast deze leergangen biedt DIOR Academy ook verschillende workshops aan, zoals Informatiebeveiliging, Wet en regelgeving normen en standaarden, Kwaliteitszorg, SharePoint en AVG. 

30-jarig jubileum

“Op 27 maart hebben we het genoegen om het 30-jarige bestaan van DIOR Academy samen met onze studenten, opdrachtgevers, relaties en docenten te vieren”, aldus Bos. Zo zullen alle studenten, die ooit een opleiding via DIOR hebben gevolgd of nu volgen, worden uitgenodigd voor het evenement, dat zal worden geopend met een paasontbijt in Den Haag, waar de leslocatie van DIOR Academy zich bevindt. Ook worden er gedurende de dag verschillende workshops verzorgd onder de noemer ‘Van post- en archiefzaken naar Artificial Intelligence en Robotics’. Over de behaalde mijlpaal zegt Bos verder: “Het jubileum is de verdienste van de loyale medewerkers, docenten en trainers van DIOR Academy. Samen met de opdrachtgevers van het eerste uur, studenten en opdrachtgevers die er later zijn bijgekomen, zien we ook de komende dertig jaar met veel enthousiasme tegemoet.” 

De BECIS-directeur besluit: “De afgelopen jaren zijn flinke stappen gezet, op het inhoudelijke maar ook op het didactische vlak. Naast de ontwikkeling van de individuele medewerker op vaardigheden in combinatie met de praktijk, ontwikkelt DIOR ook uitgebalanceerde ontwikkelprogramma’s voor adviseurs en informatieprofessionals. De locatie van DIOR, naast station CS in Den Haag, is een bezoek waard. We kunnen dan kijken naar de mogelijkheden van ontwikkeling. Ook de vernieuwde website neemt u mee in de diversiteit aan opleiding en training. U bent van harte welkom!”