Zeven bestuurders starten adviesnetwerk Augment Advisory Partners

01 maart 2018 Consultancy.nl 7 min. leestijd
Meer nieuws over

Zeven professionals met ieder tenminste 35 jaar aan ervaring – onder meer opgedaan in verschillende CxO rollen – hebben hun krachten gebundeld en samen een nieuw adviesnetwerk opgericht: Augment Advisory Partners.

Het nieuwe advieskantoor focust zich volgens Michiel van Doornik, een van de medeoprichters, vooral op advies en begeleiding op strategisch niveau. “We richten ons met name op de ondersteuning van DGA’s, directies en Raden van Commissarissen, Advies en Toezicht”, legt hij uit.

Augment Advisory Partners is in staat op een dergelijk topniveau te acteren, aangezien alle zeven medeoprichters – Michiel van Doornik, Jaap Duijvestein, Bob Kievits, Edward van der Veen, Derk Vermeer, Joost Vulto en Mathilde Zierikzee – hun sporen hebben verdiend in raden van bestuur of senior managementrollen.

Ervaren bestuurders

Zo heeft Michiel van Doornik vanuit een technische en economische achtergrond uitgebreide internationale bestuurlijke ervaring opgedaan in functies als CEO (onder meer Hagemeyer, Blydensteijn-Willink en Weidmueller), toezichthouder (onder andere Broshuis, Samas), counselor en interim executive (Philips, Martinair – via Boer & Croon). Van Doornik beschikt over een ruime managementervaring met het accent op strategische heroriëntatie, herstructurering, operationele implementatie, herfinancierings- en opvolgingsvraagstukken bij zowel beursgenoteerde- als familiebedrijven. Jaap Duijvestein bekleedde gedurende zijn loopbaan verschillende General Management rollen (waaronder voor ESAB, Ceteco), terwijl Bob Kievits, sinds begin dit jaar Directeur van Joulz Energy Solutions, kan bogen op ruime bestuurlijke ervaring. Hij is de voormalig CEO van Budget Rent a Car en vervulde diverse managementrollen bij Shell.

Augment Advisory PartnersOok de overige vier co-founders kunnen bogen op een sterk trackrecord. Zo werkte Edward van der Veen ruim zeventien jaar voor Philips (onder meer als CEO, CFO, COO). Ook is hij als Executive Interim Manager verbonden geweest aan Boer & Croon en maakt(e) hij de afgelopen jaren deel uit van verschillende adviesraden (Twickelborg, Innovation Industries) en van de bestuursraad van de NVI (Nederlandse Vereniging van Incassobedrijven).

Derk Vermeer is van oorsprong een chemisch technoloog met bijna 25 jaar ervaring opgedaan bij Shell in zowel technologieontwikkeling als in algemeen management. Sinds 2014 heeft Vermeer zijn professionele focus verlegd van (interim)-directiefuncties (onder andere verschillende ziekenhuizen en gemeenten) en naar het coachen van directieteams/ maatschappen en advieswerk. Joost Vulto is een ervaren (interim) manager en consultant. Gedurende zijn loopbaan heeft hij meerdere CFO/CEO en Improvement/Recovery Manager posities ingevuld in internationale technisch georiënteerde ondernemingen en productiebedrijven. Zo leidde hij onder meer XS4All België als CEO en was hij CFO bij Fontijne Grotnes Group.

Ten slotte beschikt Mathilde Zierikzee over uitgebreide bestuurlijke ervaring in vooral de non-profitsector en de overheid. Zierikzee is al jarenlang actief als boardroomadviseur, interim manager en coach, een rol waarin ze de professionele en persoonlijke ontwikkeling van young executives, directies en (management)teams ondersteunt. Zo heeft ze gewerkt voor onder andere hogescholen, gemeenten, stichtingen en andere non-profit organisaties. Sinds vorig jaar heeft ze haar focus verlegd van interim-management naar organisatieadvies, proces- en programmamanagement.

Dienstverlening

Onder de vlag van Augment Advisory Partners zullen de ervaren professionals klanten ondersteunen met consultancy, veranderprogramma begeleiding, coaching en fungeren als een klankbord voor het management. “Door onze kennis en bestuurlijke ervaring staan we garant voor een succesvolle integrale benadering van de organisatievraagstukken”, laat Van Doornik weten. Voortbouwend op de diverse achtergronden van de medeoprichters, die zich allen als Associate Partner hebben verenigd in de netwerkorganisatie, richt Augment Advisory Partners zich in het bijzonder op de B2B-markt, inclusief de productie- en maakindustrie, procesindustrie, energie, nuts, ICT, handel & dienstverlening, familiebedrijven en not-for-profit organisaties.

Vraagstukken waar het adviesbureau
 aan zal gaan werken vormen gebieden als groei, strategische ontwikkeling, financieringsvraagstukken, productinnovatie en organisatorische verbeteringen in zowel het werkklimaat als in het resultaat. Ook volledige turnarounds en recoveries vallen binnen het expertisegebied – meerdere oprichters van Augment Advisory Partners hebben gedurende hun loopbaan onderdeel uitgemaakt van grootschalige reorganisaties of hebben turnaround rollen vervuld. Van Doornik: “Het zijn allemaal vraagstukken waarmee onze partners bekend zijn, omdat zij allen zelf het management vormden in tientallen ondernemingen en organisaties in binnen-en buitenland.”

Zeven bestuurders starten adviesnetwerk Augment Advisory Partners

Onderscheidend vermogen

Gevraagd naar hoe Augment Advisory Partners zich van andere strategische consultancy- en interimpartijen denkt te kunnen onderscheiden in de adviesbranche, wijst Van Doornik op verschillende aspecten. Allereerst noemt hij de tientallen jaren ervaring als directeur of bestuurder waarover alle Associate Partners beschikken. Door hun uitgebreide ervaring kunnen ze volgens Van Doornik als “goed geïnformeerde gesprekspartners” en “begripvolle sparringpartner” opdrachtgevers bij hun ondernemingsvraagstukken bijstaan.

Daarnaast wijst Van Doornik op het feit dat de zeven professionals door hun jarenlange ervaring in executive interim management en in adviesfuncties op boardroomniveau uitstekend als klankbord kunnen fungeren en zo klanten kunnen helpen door een nieuwe bril naar hun vraagstukken te kijken. “Dit biedt meerwaarde voor opdrachtgevers, bij het vaststellen en verhelpen van oorzaken van het niet naar tevredenheid functioneren van ondernemingen en/of organisaties”, aldus Van Doornik. Een ander punt is volgens hem de onafhankelijke insteek van het bureau, dat geen commerciële belangen heeft in andere partijen, zoals IT-leveranciers of leveranciers van diensten.

Bovendien hanteert Augment Advisory Partners een moderne benadering voor vergoedingen. Hierbij committeert het adviesbureau zich aan een resultaatvergoeding, waarbij de klant betaalt voor tastbare resultaten. Van Doornik licht toe: “Wij berekenen een laag honorarium en spreken een extra vergoeding af, als de opdracht op tijd en succesvol is afgerond.” Het consultancynetwerk staat echter ook open voor andere, gangbare vergoedingsvormen, zoals projectvergoeding, vaste prijsafspraken of uurtje-factuurtje. Opdrachtgevers kunnen hun voorkeur aangeven. “We bieden zekerheid en transparantie aan onze klanten”, benadrukt Van Doornik.

Tot slot wijst Van Doornik op de voordelen die Augment Advisory Partners als pure netwerkorganisatie kan bieden aan opdrachtgevers. Bij het inschakelen van het bureau doen ze namelijk een beroep op de gezamenlijke kennis en expertise van de gehele groep partners, in tegenstelling tot het aan boord halen van een afzonderlijke adviseur.

Van Doornik besluit: “Het team is nog niet compleet, wij streven naar circa tien partners met vergelijkbare kennis, ervaring en achtergrond.”